Twingly statistik

21 februari 2006

Gladiatorspel

Onsdag, 29 September 1999

Gladiatorspel är detsamma som idrott.
Dessa gladiatorspel lockade romarna att bänka sig för att se blodiga kamper. Med sköld, hjälm och tillhygge gav man sig på varandra. Och det är kanske just dessa skydd med vapen som får mig till att tänka på idrott.

Varför inte ishockey? Där har man hjälm, skölden är de kroppsskydd som spelaren har, vapnet är hockeyklubban. I alla fall verkar det ju som om många hockeylirare vill ha det så.
Klubban ska användas för att transportera pucken.
Men används frekvent innan till att haka fast spelare, gruffa och slåss med.

En del lirare är helt urkassa på att spela hockey med puck, men rent underbara på att puckla på sina motståndare. Dess bättre har dessa avarter numera kommit bort från landets hockeyarenor. För två år sedan kom nya regler.
Sverige fattade galoppen och såg att sporten gick mot det grövre och råare våldet. Flera spelare skadades för hela livet.

Tyvärr har inte dessa regler anammats av idioterna i NHL. "Over There" spelas ju världens bästa hockeyliga. Pyttsan, heller. Visst finns världens bästa hockeyspelare där, men vad hjälper det när reglerna inte tillåter lirarna visa upp sig. Peter Forsberg och Mats Sundin stoppas effektivt av köttklumpar på skridskor. En och annan hjärnskakning på de bästa spelarna blir följden av detta.

Vore kanske bättre att man skakade om hjärnan på de som tillåter detta. I varje lag finns nämligen spelare som har till uppgift att skydda sin bästa spelare, ställa till djävulskap, skapa bråk osv.
Med andra ord allt som inte har med hockeyn att göra. Visst ska hockey vara tuff och fysisk, det är jag den första att hålla med om. Det gillar alla.
Fast när den blir grov med slagsmål och klubba som tillhygge framstår ju dessa fullvuxna människor som mer eller mindre intelligensbefriade.

Nej, skaffa hellre då tillbaka de gladiatorspel som en gång i tiden fanns. Då gick man till kamp med den enkla regeln starkast överlever.

Så, ge folket ett nytt gladiatorspel, men håll det borta från idrotten!

Inga kommentarer: