Twingly statistik

21 februari 2006

England is fucking best

Måndag, 22 November 1999
Visst var det rättvist att Helsingborg fick ta hem SM-guldet i fotboll? Inte minst efter den nesliga missen ifjol. Och inte minst eftersom laget verkligen är jämna och stabila. AIK-fansen säger då att det inte är konstigt man förlorat guldet. AIK har ju haft ett tuffare program med Champions League.
Då tänder jag till och lyssnar på argumenten. Men det finns inga fler än så.
Bara att AIK haft ett tuffare spelprogram.

Jaha, so what?

För det första har inte våra klubblag i Champions League, eller i nån annan av de internationella cuperna, att göra. AIK har ju förnedrats.
AIK kammade hem en poäng och målkvoten 4-16 på sex matcher. Närmast före kom Arsenal på åtta poäng och målkvot 9-9.
Vi måste inse i det här landet att svensk klubbfotboll, även om det är högsta serien, inte är så värst bra. Många länder i Europa slår oss.
Skulle tippa att vi hamnar strax över mitten på en Europa-tabell.
England, Italien och Spanien ligger i topp. Frågan är också om inte Portugal och Holland går före.

I de engelska, italienska och spanska klubblagen i högsta serierna är det mestadels landslagsmän. Bänkad i ett engelskt klubblag kan ju sitta nån brasse med landslagsstatus!
I Sverige är det minst sagt lite annorlunda.

När förbundskapten Tommy Söderberg samlar till landslagsmatch är de flesta spelarna proffs. Definitivt inte många från Sverige. Där har vi problemet till att det inte går bra för svensk klubbfotboll i cuperna.

Det är inte många år sedan som man i England i stort sett hade enbart engelsmän till spelare. Idag ser det annorlunda ut. Hela världen finns samlad i de engelska fotbollsklubbarna.
Resultaten har inte heller låtit vänta på sig. Jag vill säga att England är Europas fotbollsnation nummer ett.
På klubbnivå, vill säga.

Italien i alla ära, men nu är det deras tur att tappa. Exakt som den engelska fotbollen gjorde. Fler och fler vände då England ryggen, både spelare och fans.
Blickarna gick mot Italien.
Nu är åter England i fokus. Själv har jag alltid föredragit England, men håller med om att standarden inte var bra för ett antal år sedan.
Nu njuter jag i fulla drag av den fotboll som visas. Här finns allt.

England är fotbollslandet i Europa, punkt slut.

Inga kommentarer: