Twingly statistik

6 mars 2010

Svar från Vänsterpartiet

Jodå, jag har fått ett svar nu.

Jag publicerar det nu.
===================================
Hej!
Tack för ditt brev. Lars Ohly får många brev och hinner inte själv besvara alla. Han har därför bett mig att som politisk sekreterare besvara ditt.

Oppositionen har ett gemensamt förslag på hur de som nu blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen ska bemötas (se bifogad fil).

När det gäller arbetslösheten så vill Vänsterpartiet investera oss ur krisen med satsningar inom den gemensamma välfärden, infrastruktursatsningar och en grön omställning. Trots dessa satsningar kommer det att ta tid att komma tillrätta med arbetslösheten och arbetsmarknadspolitiska åtgärder kommer att krävas. Vi vill avskaffa regeringens "passivitetsgarantier" och Jobb och utvecklingsgarantin. Vi vill istället främst satsa på kvalitativa åtgärder som yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningar och riktade anställningsstöd. För oss är det en viktig grundläggande princip att den som utför arbete ska ha ett anställningsförhållande och lön.

Vi har också utarbetat särskilda program för att unga och funktionshindrade ska få det stöd som de behöver för att komma in i arbetslivet.

Ja, jag vet att det är tungt att vara arbetslös och det är bra att du försöker hålla modet uppe på andra i samma situation. En förutsättning för att Vänsterpartiet ska kunna bidra till en förändring och en bättre framtid är att vi tillsammans med S och MP vinner valet i höst. Du kan själv bidra genom att rösta på oss i valet och prata med andra som tycker som du.

Med vänlig hälsning
Berit Bengtsson
Arbetsmarknadspolitisk sekreterare
Vänsterpartiets riksdagskansli
===================================
Här kan du läsa vad jag mailade till oppositionen:
Fas III och sen då?

Inga kommentarer: