Twingly statistik

22 oktober 2011

Hånet med fas 3 fortsätter

Jag har nu tagit del av de förändringar som skett i fas 3 sedan den förste september. I stort sett ingenting är till det bättre.

Man få nu ta lite mer “riktiga” jobb inom det privata. Max är då sex månader och efter det ska det mynna ut i ett jobb. Detta görs därför att det finns ju ingen möjlighet att få praktik i fas 3, säger en förmedlare.

Helt kass! Är mitt enkla svar.
Men nu kan man få studera. Fast bara af:s egna uppköpta utbildningar. Absolut ingenting annat!
Du kan alltså inte ens ta en liten sketkurs en timme i veckan på din fritid i exempelvis “sunt bondförnuft” eller matte. Då riskerar du att förlora sin ersättning.

Helt kass! Är mitt enkla svar.

Hand upp de som tycker detta låter som bra nya förändringar……
Jaha, se där två stycken. Reinfeldt och Engström….

Om ni frågar mig så ska man banne mig få lov att i stort sett göra vad som helst i fas 3. Allt som kan gynna den enskilde. Vill den studera, så studera då. Vill man ha praktik, fixa det då etc. Vill man extraknäcka, så gör det. Allt som ger minsta lilla förstärkning av den egna personen ska kunna godkännas av förmedlare.

Istället är det så här: efter två år hos en anordnare åker du ut för att hamna hos en annan. Så där kommer det hålla på. Du kommer allt längre bort från något som kan kallas ett yrkesliv. Här finns tydligen ingen “bortre parantes” för hur länge en människa kan gå i fas 3.

Regeringen är känslolösa mot sjuka, arbetslösa, invandrare och pensionärer. Grupper som fått betala ett enormt pris när skatter ska sänkas för folk som redan har det bra.

Martin Mobergs tankar: Om Reinfeldts växande stöddighet, snart ett stort proble(m)

Inga kommentarer: