Twingly statistik

7 oktober 2011

Ett råd om kaffe

Jag gillar kaffe. Det är gott och jag ser inga nackdelar med kaffe.

Däremot gillar jag inte hur man lurar oss konsumenter med mindre förpackningar och ändå samma pris. 500 gram kaffe har blivit 450 gram i många sorter.

Förr kunde man köpa kaffe som låg på 250 gram. Det var faktiskt riktigt bra. Då hade man alltid extra fräscht och nytt kaffe hemma. Jag tycker nämligen att de sista skoporna jag slevar upp ur en större förpackning har tappt stinget totalt.

Kaffet blir bittert och har inte “det där” som det hade när jag nyss öppnat förpackningen. Detta har varit ett problem för mig. Som jag funderat att hitta en lösning på.

Sedan kom jag underfund med att kaffe ska stå i kylskåpet efter att man öppnat det. Hur många visste det?
Jag visste det inte.
Sen gjorde jag som man inte ska göra.

Jag köpte en burk och hällde hela rasket kaffe i den. Sen in i kylen.
Varje gång jag brygger kaffe så är det som att öppna ett nytt paket kaffe. Fräscht och med all den härliga arom och smak kvar.

Så putta in kaffet i kylen bara. Ett av mina bästa tips för oss kaffeälskare.

2 kommentarer:

U:et sa...

Hej! Jag har haft kaffet i kylen i många år. Jag öser dock inte över det i en annan behållare, utan behåller det i förpackningen (det sägs att kaffet kan tappa aromen om man lägger det i en annan "bytta"/burk). Jag förvarar hela kaffepaketet i en burk, avsedd för att rymma ett kaffepaket. :) Jag gillar inte heller det sista i kaffepaketet. Brukar slänga ut det faktiskt, och öppna ett nytt paket. Jag får aldrig ha slut på kaffet, då blir det katastrof. :p

Karlssons retningar sa...

Där ser man...
Kvinnor ligger alltid ett steg före män kan jag ännu en gång konstatera.