Twingly statistik

6 april 2010

Skrämmande argumentation

“Ett rimligt krav är att regeringen tillsätter en statlig utredning om hur mycket de människor som har kommit hit de senaste tio till femton åren kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. På så sätt skulle vi äntligen kunna få en öppen diskussion om det mångkulturella samhällets för- och nackdelar ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.”

Detta skriver en som heter Gunnar Sandelin på DN-debatt.

Jag blir rädd när såna här debatter kommer upp. Alltså när det ska handla om kronor och ören. Det gör mig så förbannad att jag börjar morra likt en galen hund innan anfallet.

Om vi nu har en regering som lyckats skära ner skatterna med i stort sett 100 miljarder och som fortsätter sälja ut statliga bolag; då kan vi ta hand om folk från andra länder också!

Att göra som Gunnar föreslår bevisar egentligen ingenting. Det finns ju andra värden än pengar.

Jag har börjat läsa DN mycket kritiskt sedan jag läst ett flertal, både artiklar och debatter, som nästan uteslutande ifrågasätter flyktingpolitik.
Man kan inte säga att den inte är kritisk, utan nästan alltid har en liten brunskjorta bakom sig.

Sånt skrämmer.

En kritisk granskning av den rådande flyktingpolitiken kan vara mycket sund. Den ska vi ha.
Att inte vi har en fungerande flyktingpolitik beror till allra största del på EU. Inget annat.

Man kan undra hur folk kan färdas genom många länder i Europa för att slutligen bli flyktingar i Sverige. Detta visar att i Europa skiter man fullständigt i de regler och lagar som gäller.

Ändra på det!

 

DN-debatt: “Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant inlägg du gjort.

Anonym sa...

Skrämmande!

Jag skrev en kommentar på Lizzie´s blog för ett par timmar sedan. Det jag skrev var att det är ”fy fy” att diskutera de problem som vår urusla invandringspolitik för med sig. Allt har en fram och en baksida, så även invandringen. Så fort man vill diskutera detta stämplas man som rasist, även jag. Jag lever med en Marockansk fru sedan 5 år, har bott flera år i Afrika och USA, rest jorden runt flera varv och har ett stort intresse av andra kulturer. Jag skiter fullständigt i om människor är svarta, bruna, vita eller polkagrisrandiga. Rasist är det sista jag är, jag vill bara ha ett forum för en öppen debatt.

Nu är Lizzie´s blog blockerad och missnöjet med media och med våra politiker och deras ryggradslösa och kravlösa inställning till invandrare växer så det knakar i Sverige. Sverigedemokraterna kommer att ta plats i riksdagen vilken är en ännu mer skrämmande tanke. Tyvärr får vårt politiska etablissemang ta på sig fullt ansvar för SD´s framgångar då de inte vill diskutera invandringens nackdelar utan att stämpla alla som vill diskutera problemen som rasister. De har inte tagit debatten och till valet kommer de att få sota för det.
/Tobbe

Maja sa...

Jag tycker dock att du har tagit argumentet ur sin mening ganska grovt. Artikeln handlar mycket riktigt om noggrannhet och kritisk granskning av de ekonomiska aspekterna av invandrarpolitik- och debatt, men jag tror inte att författarens poäng är att befrämja ett system av "utvärdering" av enskilda invandrare, eller invandrare som samhällsfenomen, där deras "rätt/orätt till det svenska samhället", eller liknande, skulle utvärderas efter hur lönsamma/olönsamma för oss "svenskar". Speciellt inte som medel för att kunna rättfärdiga invandringsstopp, främlingsfientlighet, osv, i stil med lönsam/olönsam = värd/ovärd. Det han argumenterar för är väl snarare ett stopp på den dimmiga atmosfär av tabu som omgärdar hela debatten, vilket är den egentliga orsaken till de problem som finns onekligen finns där.

I vilket fall använder du citatet på ett sätt som är ganska långt ifrån den mening det fyller i texten eller författarens argumentering, oavsett om det stämmer eller inte... enligt mig.

Anonym sa...

Nä, Maja.
Dety är nog du som missuppfattat läget.
Man kan tyda saker på olika sätt.
Detta är ett bra exempel.

All heder åt Karlsson.

Roger sa...

Karlsson har en stor poäng i detta inlägg. Nämligen att invandringspolitiken inte fungerar inom EU. Detta måste lyftas upp på den politiska dagordningen.
Karlsson gör helt rätt som påtalar detta.
Om hade följt de regler som finns skulle debatten sett helt annorlunda ut. Men själva stödet till flyktingar och invandrare hade inte blivit mindre.

Anonym sa...

Galna hundar skall avlivas å det snaraste.

zappa sa...

" Anonym sa...
Galna hundar skall avlivas å det snaraste.

16 juni, 2010"

Vore intressant om du kunde förklara dig!

Bertil A sa...

Den anonyme hotar att avliva bloggaren av denna sida.
Så uppfattar jag läget.

Fegt och rent löjligt.
En polisanmälan vore på sin plats.