Twingly statistik

30 december 2011

Medelsvensson = borgerlighet

Jag vill ge alla sjuka, arbetslösa och pensionärer en tanke så här i slutet av året. Det är dessa grupper som förlorat mest på den borgerliga politiken.
De ska ha allt mindre i plånboken, trots att avgifter och annat blir dyrare.

Medelsvensson har av moderaterna höjts till en slags borgerlighet, ett smart drag. Tyvärr väljer medelsvensson att blunda inför fakta. Men det går bara så länge de själva har jobb och inte blir sjuka.

För då kommer de inse hur illa ställt det är i Sverige. Klyftorna ökar i allt snabbare takt. Nu är det inte bara regeringens fel, ska erkännas. Även sossarna drevs in i denna vansinniga politik, ivrigt påhejad av högern.
Nu ser vi konsekvenserna av denna förda politik.

Jag tänker inte uppmana till väpnad revolution, nä, det gör jag inte. Men om inget händer så kommer folk att bli än mer pressade så att det kan sluta illa.

Personligen har jag sett nedbrutna människor på arbetsförmedlingen som blivit utförsäkrade och ska söka jobb. Ekonomier har slagits i spillror, familjer har splittrats och all den lilla uns av trygghet de här människorna hade är nu borta.

Kvar är ännu fler i “utanförskapet” fast ännu mer söndertrasade. Psykklinikerna tar emot allt fler och kostnaderna för att försöka hela människor drar iväg. Detta sker på en bekostnad för att en liten del av oss ska ha det lite bättre.

Solidaritet är ett fult ord. Sånt känns konstigt i dagens samhälle där vi behöver varandra mer än någonsin. Vid stora katastrofer är svenskar solidariska av sig. Tsunamioffren fick ganska mycket hjälp av oss medborgare.

Då kunde även sjuka, arbetslösa och pensionärer hjälpa till med att bidra. Idag kan de inte det. De har nu en standard och inkomst som måste gå under rubriken “fattiga”.
Idag är det just dessa grupper som behöver ha solidarisk hjälp.

Men det kommer ingen hjälp. Samhället raseras i grunden och numera skiter man fullständigt hur det går för andra.
”Bara jag har det bra så…”

Nä, usch, jag bor i ett allt vidrigare samhälle.
Mitt nyårslöfte är att med alla medel stå emot och förklara att denna inslagna vägen leder oss i ett fördärv.

Gott Nytt År på dig medelsvensson!
PS: Hoppas du sätter champagnen och hummern i fel strupe när du ska svälja.

Jag rekommenderar er alla att ta en titt på länkarna här.

Martin Mobergs betraktelser: Jo, klyftorna och utanförskapet växer p g a den förda högerpolitiken

Aftonbladet: Ledare: Ingvar Persson: Det är Borg som skapar klyftorna

LO-tidningen: Valet ökade klyftorna

28 december 2011

Apan är död – Bildt sitter kvar

Det är en sorglig läsning jag får till mitt morgonkaffe.

Tarzan och Janes apa, Cheetah är död. Han blev 80 år och överlevde Tarzan, Jonny Wiessmuller.

Jag såg ett par rullar med denne Jonny. En olympisk mästare i simning och med en kropp som alla pojkar ville efterlikna. Just simmare får fantastiska muskler.
Om de sedan sitter på en kvinna, så faller i alla fall jag pladask. Ja, alltså för en sån kvinnlig kropp, menar jag.

Jonny var min sinnebild av hur Tarzan skulle se ut. Och Cheetah var alltid Cheetah. Ingen annan än Jonny kunde vara Tarzan och ingen annan än Cheetah kunde vara Cheetah.

Apan är död. Carl Bildt klarar sig ändå. Inget fäster på den hale ålen. Allt fler kräver hans avgång. Men han förstår inte kritiken och sitter kvar.
Man kan ju bara påminna om att tidigare har ministrar fått lämna sina poster för betydligt mindre saker. Nu är det ju allvarliga saker som Bildt är insyltad i.

Bildt är Bildt. En apa är en apa.

Martin Mobergs betraktelser: Att prioritera en planerad semesterresa före Schibbye och Persson….

27 december 2011

Ologisk skatt

Goddag, yxskaft!
Eftersom vi har en regering som är ologisk så är det ju rent logiskt att tobaksskatterna inte ska vara logiska.

Det är därför som snuset ska bestraffas med ytterligare 12 procent i skatt medans cigaretter ska få en skattehöjning med åtta!
Visst är det logiskt med denna regeringen. Snusar gör man ju ute i byar och på landsbygden. Inne på Stureplan stoppar man inga prillor under läppen.

Röka gör man där emot och därför ska de inte beskattas lika hårt. Snuset har genomgått en prishöjning under de senaste 20 åren som måste vara lite av ett rekord.

Själv började jag snusa när man fick en dosa snus för under en spänn. Då kostade ett paket cigaretter runt 4 spänn. Snart är det banne mig billigare att börja röka än snusa.
Logiken i detta är helt orimlig. En rökare kostar samhället mycket mer än en snusare. Det vet alla, och det visar allt vetenskap på. Ändå så ska vi ha en sån här obalans.

Sjukt! Men med en denna regeringen är det helt friskt och sant.

23 december 2011

In i ministrarnas datorer

Det finns många tekniker i vårt avlånga land. Jag har bett ett par stycken syna regeringen på nära håll. Gärna se vad de egentligen har för sig med sina datorer.

En har hackat sig in i Carl Bildts dator. Där har hackaren upptäckt att det mest sökta ordet Bildt kör med är “Etiopien”, som god tvåa i listan toppar “utland” och på tredje plats kommer frasen “vad innebär vara utrikesminister”.

Inne i Fredrik Reinfeldts dator har hackaren inte hittat en enda sökning som statsministern gjort. Vid besök på hans arbetsrum visade det sig att på skärmen satt en post-it-lapp med texten: “Alla svar på alla problem är skattesänkningar”.
Datorn var för övrigt helt avstängd och hade aldrig varit i igång.

Hos den där Thatcher, Lööf, näringsminister, har hackaren hittat många konstigheter i hennes dator. Alla sökord i google är på engelska och de sidor som hon mest besöker är hyllningssidor till Thatcher.
Under sista veckan har dock ett nytt sökord dykt upp vid ett flertal tillfällen: “SAAB”.

Hos arbetsmarknadsminister Engström händer inte så mycket. Hennes nya dator är knappt uppackad. IT-avdelningen har varit på henne i ett halvår om att sätta ihop den. Men nej, tycker hon. Det är ingen brådska, jag vet ändå allt om arbetslöshet och hur de ska hållas kort, svarar hon.

General Björklund har sedan tidigare i höstas blivit drabbad av virus. Detta i samband med att det visat sig att svt skulle börja sända en UR-serie med rubriken “Världens bästa skitskola”.
Björklund gick i taket och slog hej vilt omkring sig på rummet, rapporteras det om. I sin iver att stoppa svt:s programserie slog han näven i bordet och röt. Han träffade då en tangentkombination, l-ö-p, som satte igång en reaktion i datorn.
Viruset var löst och smittade sig nu även till Björklunds stämband.
- Vi kommer aldrig att fixa hans dator. Björklund lär förmodligen vara i samma skick fram tills nästa val. Övriga i regeringen tycker det passar honom bra, berättar hackaren.

Socialminister Hägglund och socialförsäkringsminister Kristersson är flitiga datoranvändare. Hägglund söker mest på “roliga vitsar” och har tre favoritplatser han besöker. I topp ligger här wikipedias “galna ko-sjukan”.
- Ja, det har inte ens vi hackare förstått, säger hackaren.

Kristerssons sökord som toppar är följande: “social”, “försäkring” och “minister”. Precis i den ordningsföljden också.
- Det är smått imponerade, ändå. Nästan lite militäriskt som Björklund, förtydligar hackaren.

Sista rapporten jag får ta del av kommer om Borg, finansministern.
- Jag vet inte vad jag kan avslöja i detta fallet. Jag vill inte röja mig ju, börjar hackaren lite trevande.
Till sist så kryper det fram.

Borgs sökord som toppar listorna är “Joakim von Anka”, “pengabinge”, “Långtbortistan” samt “hästarsle och hästsvans”.
- Just sista kombinationen av sökning fick oss att tappa hakan, säger hackaren.
- Varför då? frågar jag.
- Jo, då är det nämligen din blogg som toppar i google. Känns lite kusligt, inte minst eftersom du bett mig plus ett par andra hålla koll på regeringen.
- Vi misstänker att de är ute efter dig. Var rädd om dig, säger hackaren.

22 december 2011

En fin klapp till regeringen

Nu är det dags att hylla regeringen!
Allt de gör är ju tydligen inte fel.
Etiopien står nu och hyllar regeringen för behandlingen av de sk etiopiensvenskarna.

Grattis regeringen!
En finare julklapp kunde ni ju inte få.
Detta är ett kanonfint kvitto på er utrikespolitik och de markeringar ett land som Sverige bör göra.
Man känner sig verkligen stolt över att ha en regering som förstår sig på demokrati och journalistik.

Nu väntar jag bara på att något diktaturland också ska ge regeringen ryggdunkar…

 

etiopien

etiopien1

Sverigesradio.se: Etiopiska regeringen nöjd med processen

Martin Mobergs betraktelser: Om kommande förhandlingar mellan Etiopien och Sverige med höga insatser

21 december 2011

En ny telefån

I denna julvecka blev jag med ny mobiltelefon. Jobbet hade köpt en och jag hade att välja mellan tre stycken olika.
Jag gjorde ett val, mest efter märke, inget annat. Allt eftersom jag inte så mycket begriper om de nya telefonerna.

Mina gamla kunde jag ringa på och svara med. Mycket mer var det inte. Nu skulle jag utrustas med en sån där mackapär som kallas smartfån. Jag bävade över att öppna kartongen.

En släkting var med i denna stund och hans ögon tindrade som från ett litet barn.
- Vad kul det är med telefoner, utbrast han, han som också begriper sig på det och är mycket yngre än mig.

Själv satt jag bredvid och kollade när han tryckte än hit och sen dit. Godkänner vi detta? undrade han och visade på skärmen. Jag såg inte ett skit. Glasögonen var inte med.

Väl hemma i lugnets vrå kunde jag börja titta på den där smartfånen. Jag stärkte mig med ett glas rött vin och satte mig ner. Plockade fram papper och annat. Här ska läsas manualer, tänkte jag.

Men var i h-e var den då? Det var ju bara lite a4-papper som vikts ihop. Nån sån där snabbstart, inget annat. Men? Jag häpnade.
Fortfarande kommer jag ihåg min första mobil. Inhandlad för duktigt länge sen. I byhålan jag bor i var jag en av de första som hade en. Lika liten och smidig som en tegelsten.
Men på den tiden fanns banne mig manualer värda namnet. Flera hundra sidor tjock och på alla möjliga språk. Nu reducerat till papperslapp lika stor som en servett.

Det känns lite märkligt att marknaden tycks tro att vi människor ska kunna allt innan vi ens köpt en vara.
Besynnerligt.

Nu letar jag efter hur jag ska lyckas ta bort bilder ur den fåniga telefånen. Jag lyckades nämligen ta två bilder utan att ens veta om det. De blev inte bra eftersom de bara visar mina fötter när jag står i köket. Suddiga är de visst också.

Välkommen till CAR-ema bilprovning

Utförsäljningarna ska fortsätta i detta landet. Bilprovningen ska konkurrensutsättas. Så nu ska det säljas. Staten ska inte hålla på med att kolla bilar, det kan andra göra bättre….

Frågan är bara varför? Redan idag har vi ett av Europas billigaste pris på att kolla våra bilar hos Svensk Bilprovning. Om det hade varit så att det skulle kostat skjortan och bilprovningen roat sig med överpriser, då hade jag förstått. Men inte nu.

Minoritetsstyret tror på marknadskrafter så mycket att de lika väl kan börja prata med anden i flaskan. Hur i helskotta kan nåt som redan är billigt utsättas för konkurrens så att det blir bättre?
Den ekvationen begriper bara tokstollarna i regeringen.

Målet tycks vara att det på de “flesta ställen” ska kunna finnas två stationer. På andra ställen kommer inget hända alls.

Inget kommer denna regeringen lära sig. Inte ett jota. Möjligen är det så att det kommer dyka upp ett nytt Carema inom bilprovningen.
Som också kommer ha nätverk in i regeringen och som senare ska komma att avslöjas när det redan är för sent.

Regeringen måste konkurrensutsättas å det grövsta nu!
Oppositionen måste dra i alla bromsar samtidigt och sätta så mycket pinnar i varje hjul de kan.

 

Vi bilägare: Stora delar av Bilprovningen säljs

DN.se: Ekonomi: Bilprovningen säljs ut

SVT.se: Rapport: Bilprovningen säljs ut

19 december 2011

Av med ögonbindlarna!

Jag har alltid tyckt att politik är viktigt och något man ska vara engagerad i. Vi bor dessutom i ett land där man egentligen kan torgföra vilka idéer som helst utan riskera att bli stenad till döds.

Snart har vi ju tuggat i oss både nya moderater och sd. Politik som för bara 30 år sen skulle vara omöjlig att ens andas. Men nu passerar den genom allt.

Samtidigt så ser jag en regering med en ledare som allt mer börjar likna en ledare från helt andra länder. Sakta men säkert tycks vi gå emot en diktatur. Pressen svansar för regeringen så till den milda grad att man äcklas. I flera bloggar möts jag av exempel som jag inte ens tänker länka till. Det är så urusel läsning.
Jag länkar ändå upp två saker. De ska ni läsa och begrunda.

Regeringens tillkortakommanden ifrågasätts banne mig inte längre! Detta sker i ett land som kallar sig för demokrati!

Oppositionen har också ett ansvar, det är nämligen så det fungerar i en demokrati. De kan inte bara sitta still på läktarna och se vad regeringen gör och bestämmer om. Deras ansvar är se till att bjuda upp till debatt och möta med motargument. Så fungerar det i en demokrati.

Sen måste vi också ha en press i landet som vågar titta närmare på regeringen. Halva svenska folket står inte bakom den politik som regeringen står för. Det är mycket folk det.
Och skulle bara alla förstå hur den här politiken kommer slå i långa loppet så skulle färre röstat på regeringen.
Ty, så djävla dum kan ingen vara.

Inrikespolitiken är annars på sista tiden lika intressant som vår utrikesminister. Det vill säga degraderad till nåt ingen vill ha. Carl Bildt har lyckats med konststycket att avskaffa en minister. För varför ska vi ha en utrikesminister som vare sig syns eller hörs? Bildt är det blekaste vi haft sedan efterkrigstiden, och då menar jag första världskriget. Nu kan det vara som så att detta inte är Bildts fel. Möjligen är det en strategi från moderaterna. Skulle tro att vi då hamnar närmare sanningen.

Den förre partiledaren och statsministern får trots allt ett ärofyllt uppdrag, men hans roll ska minimeras till ingenting. Så tror jag moderatledningen tänkt.

Politiken i Sverige är en total katastrof. I snart sagt varje parti är det bråk och upphetsad stämning. Man diskuterar i stort sett bara personer och inte sakfrågor. Något väsentligt försvinner när man gör så.
Partier består av människor med visioner och en politik med utstakade mål. Inte om en människa råkar ha mustasch, vara kvinna eller man.

Vi måste öppna ögonlockarna på folket i detta landet! Just nu pågår en nedmontering av sällan skådat slag. Detta samtidigt som vi går runt med ögonbindlar och verkar inte vilja se verkligheten.

Till sist noterar jag att miljonprogrammens upprustning av lägenheter inte alls borde rendera i högre hyror. Ty, nu finns något av prejudikat i den frågan. Läs Hem&hyra.

Martin Mobergs betraktelser: Borg som enkelt glider undan i medias intervjuer och Reinfeldt som låter utanförskapet växa

Mediebruset: Mediemys med statsministern

Hem&hyra: Reinfeldt slipper höjd hyra

Hur mycket är 150000000 kronor?

30. 000 personer i fas 3.

30.000 ska sedan gångas med 5.000 kronor, så mycket får den som tar emot en person i fas 3.  Summan av detta är att det betalas ut 150000000 kronor i månaden.

Kan vi inte få nåt bättre för de pengarna? Varför inte riktiga jobb?

En bok om regeringen

 

korkade

Jag väntar på att vi ska få se en bra bok om regeringen. Kanske kommer den bli slående som Michael Moores “Korkade vita män”.
I väntan på att vi ska få se en svensk variant tycker jag ni ska läsa denna av Moore. Ni som gjort det kommer se tydliga mönster på vart vårt land är på väg. Mycket av regeringens förda politik kommer just från jättelandet i väster.

Moores bok har tiotalet år på nacken, men där finns aktuella saker som gäller än idag.

17 december 2011

Kundvagnsrally i ett köpcentra

Att handla är inte min grej. Men vi män är finfina att ha med för kvinnor i ett köpcentra. Vår lott är att köra runt med kundvagnen. Kvinnan plockar och plockar. Springer från hylla till hylla.

För oss män gäller att ha uppsikt över honan, hålla oss nära med vagnen när det är dags att lasta ner saker. Jag noterade detta under gårdagen. Vi män gick till 99 procent och fixade med vagnen medan kvinnorna gick med sina inköpslistor och plockade.

Jag är lite ringrostig i denna gren, ännu så länge, trodde man skulle följa med honan. Men grejen är att man ska parkera sig strategiskt, så kommer snart honan tillbaka med varor.

Springer man efter honan med sin vagn blir det inte alls bra. Jag ser äldre herrar som lärt sig. De ställer sig hela still och vips kommer honan fram och levererar.
Tänk så enkelt när man väl kommit på tricket.

Den vanligaste kommentaren från män denna dag var:
- Jaha, det var det det. Nu så är vi väl äntligen klara?

Ungefär som när småbarn ska ut på långfärd med bil.
- Är vi inte framme snart? frågar de efter en kilometer körda av tio mil.

Det är inte lätt vara barn eller man.

15 december 2011

Vilda västern = landet Sverige

“Häng dom högt” med Clintan såg jag på tv häromveckan. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Men det hände givetvis inget ovanligt i filmen, allt var som alla andra gånger jag sett filmen.

Samma sak ser jag och hör numera i media. Jag måste faktiskt välja att ta bort nyheter. Varje gång ökar mitt blodtryck till nivåer som inte är bra. Och att ligga den dåliga sjukvården till last vill man ju inte. Om man nu händelsevis skulle behöva.

Det går numera bara timmar mellan olika avslöjanden som borde få fler att tänka till. Idag är det en s-politiker som ska avgå efter mediegranskning som gjorts. Han hade tjänat en kvarts miljard på friskolor. Han kan nu sluta jobba och lata sig livet ut på våra skattemedel. Dricka paraplydrinkar och leva i sus och dus. Det går banne mig ingen nöd på den tjuven.

För är det inte tjuveri? Jag tycker nog det.

Sen läser jag om alla tillkortakommanden som denna regering svarar för. Fel på fel, undersökningar som inte håller måttet presenteras som ren fakta, arbetslösheten skenar, skattepengar som hamnar där de absolut inte ska vara osv. Usch, så bitter jag börjar känna mig.

Vi lever snart i ett land som mer och mer liknar filmvärldens gamla klassiker.

Nu vill jag se en modern Clintan i Sverige som ser till att skipa rättvisa i vårt samhälle. Vi lever inte längre på ett sluttande plan, falluckan är sedan länge öppnad för många samhällsmedborgare.
Och värre ska det tydligen bli.

OBS! VARNING!!!!!! Klicka bara på dessa länkar om du har ett starkt hjärta.

Martin Mobergs betraktelser: Konsekvenserna av den misslyckade arbetsmarknadspolitiken och socialförsäkringspolitiken

Röda berget: Dags att låta lagen granska Careman och Moderaterna

Kulturbloggen: (S)veket kring FRA och det börjar lukta misstänkt kring M och Carema

LO-Bloggen: Regeringens satsningar för minskad arbetslöshet misslyckas igen

14 december 2011

Sent vaknar syndarna

En ursäkt och sen kan man gå vidare. Ungefär så tycks Carema tänka. Lite som kungen, när han skulle vända blad. Det var ingen bra taktik då och är det inte nu heller.

Vinster ska inte göras på skattemedel, tycker jag. Kan det sägas mycket tydligare? Det vill jag kämpa för och många med mig. Varför vågar ingen politiker säga det också? Det är nämligen så många tycker. Vinster inom skola och omsorg känns tokfel.

Igår satt jag och såg på tv-nyheterna lite om hela denna soppa kring Carema, andra företag samt kopplingar till moderaterna. Det var verkligen intressant och borde väl få oss alla att gå igång och ifrågasätta?
Men nä, tydligen inte.

Själv blev jag vansinnig och hoppas innerligt att det finns duktiga journalister som är beredda djupdyka vidare i soppan. För upp till ytan måste det. Svenska folket och alla medborgare måste få veta hur det gått till i turerna kring Carema. Allt annat vore tjänstefel.
Att vi har fega politiker som inte vågar lägga sanningen på bordet är ju förstås mest beklämmande av allt.

Nya moderater visar sig allt mer vara gammel-moderater. Inget nytt under solen här inte. Nu är det visst sd som också ska genomgå nån slags “fix” för att komma ut till folket.
Gå inte på skiten, säger jag. Tänk själva och ifrågasätt lite!

SVT: Rapport: Carema lovar skatta i Sverige

Sydsvenskan: Carema-ägare slopar skatteupplägg

Martin Mobergs betraktelser: Sjuka sjukförsäkringen en kvarnsten runt halsen på alliansen

7 december 2011

Hur kunde det bli så här?

Vad händer i detta avlånga land?
Landstingen blöder så det knakar om det. Vårdpersonal sägs upp över precis hela landet. Tror man att det ska bli bättre vård då? Eller?

Ekonomisk styrning i skola och omsorg har nu tagit såna turer att man tror inte det är sant. Samtidigt räknar man iskallt med att allt fler ska bli arbetslösa.

Obegripligt eftersom inom stat, kommun och landsting finns mängder av sysselsättning. De dräneras på personal när det skulle behövas betydligt fler händer inom dessa.

Hur kan vi sitta och se allt detta hända? Beror det möjligen på att folk som har arbete fått ett par hundralappar extra i plånboken varje månad?

Om det beror på det så är vi verkligen illa ute. Klyftorna har aldrig varit så stora som de är i dagens Sverige. Vi behöver minska dem. Det vet alla som kan nåt om demokratiska processer. Den väg vi är på nu är fel.
Den är rätt om vi tänker oss ha en diktatur….

Förut tyckte jag vi stod på ett sluttande plan. Numera ser jag bara avgrunden framför mig. Vi måste göra nåt!

Själv ska jag per omgående engagera mig. Det innebär inte att bara sitta här och skriva på sociala medier. Nä, jag ska in i politiken. Jag vill vara med och påverka. Inte sitta på åhörarbänken och se allt raseras.

Man får vara glad över att alla de som en gång kämpade på barrikaderna för ett bättre Sverige är döda. Om de levt idag de hade sagt att vi alla är fega och dumma i huvudet som låter detta ske. De vågade stå emot både skarpa vapen och en borgarklass som förtryckte.

Nu är det dags för alla medborgare att inse allvaret. Snart är det för sent!

Svt.se: Stora förluster inom svensk sjukvård

Martin Mobergs betraktelser: Sjuk, sjukare, sjukast....ingen gräns för den sjuka sjukförsäkringen

Lo-bloggen: Det är inte ännu hårdare tumskruvar som behövs, utan en rimligare sjukförsäkring!

Ett hjärta RÖTT: All press på de sjuka, ingen på arbetsgivarna

Moms på korv och kaffe?

Vissa nyheter vill man inte höra talas om.

Igår fattade EU-kommissionen beslut om att moms även ska betalas av ideella föreningar. I Sverige har vi haft undantag från denna regel och många vill nog att det så ska förbli.
Men i EU ser man saken annorlunda. För deras del vill man rensa i sina rabatter av olika undantag. Man vill helt enkelt se ett enat EU med samma regler. Därför ska nu också ideella föreningar åläggas betala moms.

Frågan är inte ny och bör inte komma som ett dråpslag för någon. Sverige har nämligen långt innan svarat på varför man vill ha nuvarande regler i Sverige. Nu kan vi också vänta oss att Sverige tar strid mot moms. Allt annat vore ju märkligt. Detta kommer bli en utdragen process av sällan skådat slag, tror jag.
Men jag är också rädd för att EU kommer få igenom sina krav. Det blir moms även för ideella föreningar. Hur lång tid det kommer ta innan momsskyldigheten gäller återstår att se.

-Föreningslivet spelar en oerhört stor roll för samhället och för att det ska fungera. Det kan inte vara ett samhällsintresse att föreningarna ska ägna kvällarna åt momsregistrering, säger Anders Borg till TT.
Ämnet lär fortsätta rulla vidare och när det klubbas igenom i EU-parlamentet återstår att se. Nu gäller att förbereda sig för det. Att vi skulle krångla oss ur denna situation tror jag inte ett dugg på.

“Det går bra för Sverige”

I min lokala tidning läser jag om en anordnare av fas-3 som under nästa år ska kamma hem nästan 1 miljon kronor på 16 arbetslösa.

Pengar som ska betalas ut av arbetsförmedlingen via skattemedel för att skapa sysselsättning hos en förening. Platsen de ska vara på kan knappast skapa en vettig sysselsättning för dessa 16 samt ett antal andra anställda. Men det tycks ingen ta ställning till.

Därför att nu trycker det på med folk som stämplar ut från a-kassorna. Då måste de vidare till fas-3. Så då får det liksom bli lite som det blir….

Fas 3 är idag en av de enskilt största arbetsgrupperna idag på den svenska arbetsmarknaden. Och större kommer den bli. Inget kan hejda denna lavins framfart.

Folk som väl hamnat i träsket, fas-3, har gett upp totalt.
Det är väl bara till att säga grattis till minoritetsregeringen!!!

Mänskliga rättigheter gäller inte för sjuka, arbetslösa och pensionärer.
Bra jobbat, Reinfeldt! Hoppas du sover gott om nätterna.
Du som aldrig haft ett enda vettigt, riktigt arbete under dina år.

Men det ska löna sig arbeta, det vet du också, speciellt ska det löna sig arbeta för de i fas-3. De som slavar utan lön och ger en anordnare betalt.
Snacka om att vi vänt uppochner på begreppen lönearbete.

Skål, ta mig fan, Reinfeldt! Nu känns ju löjrommen och champagnen som extra kittlande i gommen. Gud, vad vi fått till det bra då…..raaaaap!

PS 1: “Det går bra för Sverige” var ett mantra av dåvarande statsministern Göran Persson(s) inför valet 2006. Tyvärr gick det åt helvete, istället.

PS 2: Det finns hopp. Se länk nedan…

Martin Mobergs betraktelser: SCB mätning som ger Hägglund och KD riktigt gråa hår men också för Reinfeldt

6 december 2011

Våra bostadsvillkor

Den största och enskilda gruppen människor i vårt samhälle är de som bor själva. Med andra ord singel. Detta kan man göra av en rad med orsaker. Men det märkliga är att knappt några politiker pratar om denna gruppen människor.

Varför måste man ju fråga sig?

Jag tänker göra det nu och tala om att vi har en snedvriden bostadspolitik. Det är dyrare att hyra sig en lägenhet än att köpa en. Varför det ska straffa sig att hyra måste man ju fråga sig. Jag vet inte och begriper det bara inte. Avdrag som fungerar hos en privat fastighets-, lägenhetsinnehavare, fungerar inte för den som hyr.

Allmännyttan kan exempelvis inte använda sig av rot-avdrag. Helt obegripligt! Inte minst med tanke på att de flesta kåkar hos allmännyttan uppfördes för femtio-sextio år sen. De är nu så slitna och gistna att många knappt vågar öppna ett fönster i dem. De riskerar att antingen gå sönder eller så trillar hela fönstret ut.

Vi måste få en bostadspolitik värdig namnet. Jag vet att det inte varit bra under en himla massa år, visst, Men nu måste det till krafttag och lösa detta.
Oppositionen borde kunna driva på frågan och se till att de som hyr bostäder får liknande villkor de som köper.

“Köper” är ju egentligen fel ord. Ingen gör det. Man lånar pengar och hyr egentligen. Så är det. Precis som den som hyr hos allmännyttan. Men av någon anledning så ska det vara orättvisa förhållanden.

Det måste man ändra på. Gör man det så skulle sysselsättningen sätta fart på allvar när mängder av fastigheter har ett skriande behov av renovering.

Men i slutändan handlar det bara om att skapa en rättvis bostadspolitik.
Inget annat!

Ändra nu!

Sverige är fantastiskt!

Ja, rubriken är ironisk. Bara så ni vet.

Jag har tagit del av de chefer inom Carema som kammat hem miljonvinster. Det är svt:s Rapport som synat det hela och kan göra avslöjandet.
Man ska ha klart för sig att det är våra skattepengar som helt enkelt hamnat i privata fickor. Någon av cheferna satte in 1,5 miljoner som en risk och kammade sedan hem över 50 miljoner.

Vi bor numera i ett märkligt och korrupt land. Något annat kan man inte säga. Italien har vi haft som en sinnebild av maffia och märkliga metoder. Sverige toppar snart denna liga i Europa.

Kontrollen över vart våra skattepengar tar vägen är minst sagt minimal.

Till sist avslöjar LOTidningen att den läkare som avslöjade skandalerna på Carema tvingas bort.

Vi kommer snart tillbaka. Dags för lite reklam:
Grattis Sverige! Landet är vidöppet och här kan ni hämta hem dumma svenskars skattepengar utan problem. Välkommen du också, sätt in en liten slant och kamma hem storvinsten. Landet inte bara för stora riskkapitalister heter Sverige.

svt.se: Rapport: Miljonregn över Caremachefer

LOTidningen: Läkaren som avslöjade vanvården hos Carema tvingas bort

5 december 2011

Hur mycket ska man jobba?

Jag fick en fråga för över en månad sedan. Hur mycket jobbar du egentligen? Karlsson.

Sanningen är att jag har två jobb. Ett på heltid och ett som i stort sett är halvtid. I runda slängar blir det tolv timmar om dan. I alla fall under veckodagarna. På helgerna göra jag mindre jobb som kanske tar fyra timmar på två dagar. Men det är ganska mycket ändå.

Sista halvåret har jag legat på över 60 timmar i veckan. För att pussla ihop det har jag en fri arbetstid. Skriver gör jag allra mest. Kanske tio a4-sidor om dan, minst. Det mesta ska sedan publiceras i något sammanhang.

Min arbetstid ligger inte fast och är skriven i sten. Det skulle inte gå. Jag får själv disponera min tid, bara jobben blir färdiga i tid. Det innebär att jag kanske skriver mycket om nätterna. Det är då min hjärna verkligen släpper loss tankarna och orden kommer som ett rinnande vatten.

Man kan ju tro att jag efter allt detta slitande skulle tjäna gigantiska belopp varje månad. Det gör jag inte. Ett kassabiträde i vilken kiosk som helst tjänar mer än mig. Jag jobbar för att jag tycker det är kul att få jobba med saker som är roligt. Hobby och arbete flyter faktiskt ihop en smula.

Samtidigt är det ju beklämmande att vi går in i ett samhälle där allt fler måste ha flera jobb för att få ihop till sin nödtorft. Om man jobbar 40 timmar i veckan så ska man kunna ha en riktig lön och leva på den. Allt fler, exempelvis de i fas-3, kan knappt leva på sina pengar. Ändå utförs arbete.

Det är brist på jobb menar många. Fel, säger jag. Det finns mängder av jobb som bara väntas på att få bli utförda. För det krävs att alla solidariskt betalar skatt och att man kan sätta igång anställa i kommun, stat och landsting.

Det är nämligen bara inom dessa tre områden som våra politiker kan bestämma. På den privata marknaden kan de inte tillföra ett jota.

Nya inkompetenta moderaterna

fredrikzedong

Bild: Aftonbladets kultursida.

Två moderater skriver på Aftonbladets debattsida och frågar sig och hävdar att: “att de nationella trafiksäkerhetsfrågorna inte ryms inom den kommunala kompetensen!”

Det handlar om att kommunerna själva ska kunna bestämma om dubbdäcksförbud eller ej. Vad de två moderaterna också vill påskina med sitt inlägg är en “slags undersökning” som hävdar att risken för att dö i en trafikolycka utan dubbdäck ökar med 43 procent. Vem som ligger bakom denna undersökning får vi aldrig veta. Det är säkert däckbranschen, skulle inte förvåna mig ett dugg.

Vad som tydligen inte framgått av de båda moderaterna är att Sverige är ett avlångt land. Det skiljer ganska mycket mellan söder och norr. Och hur kan man i exempelvis Tyskland ha ett dubbdäcksförbud? Vad säger deras siffror om fara, dödlighet osv?

Nu vill jag hävda och påskina att moderater enligt en undersökning inte alls är så förståndiga som folk tror. Cirka 75 procent av alla moderater har inte alls förstått hur vårt samhälle ser ut.  Bakom denna undersökning ligger min erfarenhet efter att ha pratat med just moderater.

Debattörerna vill nu alltså att kommunerna inte själva ska kunna bestämma huruvida det ska köras med dubb eller ej. Ty, de är inkompetenta för att förstå människors väl och ve kan man utläsa.

Är det inte precis det som moderaterna gång efter annan också visat sig vara? Inkompetens när det gäller sjukskrivningar, arbetslöshet och hur man hanterar frågor som berör skola, vård och annan omsorg.

Med andra ord borde vi stoppa moderater från att syssla med politik!
Det är den slutsats som jag kan dra av deras debattinlägg. Jag tror knappt det behövs några forskningsrön eller undersökningar för att komma fram till den sammanfattningen.

Avslutningsvis: Aftonbladets kultursida om “Knapptryckarkompaniet” är en bra läsning. Bilden av “Maoderater” är än mer lysande. Riktigt kul och vass.

Aftonbladet: Debatt: Dubbdäcksförbud kostar liv

Aftonbladet: Kultur: Martin Aagård: Knapptryckarkompaniet

1 december 2011

Arbetslöshet ger ohälsa

Jag tycker det är dags att ställa lite frågor kring arbetslöshet. De som drabbas av arbetslöshet går idag igenom ett helvete. Ja, inte om det är politiker, förstås. För de har liksom fixat det på annat sätt till sig själva…

Men vi andra vanliga döda då? Jag undrar hur mycket arbetslösheten kostar, egentligen? Inte bara i form av de ersättningar som ska betalas ut, de utgör en mindre del, tror jag. Men allt annat. Coacher osv.

Detta skulle jag vilja se. Jag tror faktiskt att ganska många skulle häpna över de kostnader som det för med sig. Tror också att ersättningen hade kunnat dubbleras till både sjukskrivna och arbetslösa inom ramen för de kostnader som idag ligger.

Som sagt, jag vet inte. Men vill banne mig veta. Varför har ingen tagit itu med detta innan?

Att arbetslösa också kan gå in i väggen, dra på sig depressioner, självmord, eller hamnar hos psykiatrin osv, gör det ju inte bättre.
För 20 år sedan satt jag i tv och menade att arbetslöshet är den största ohälsan vi har i detta landet. Jag vidhåller det påståendet.
Varför finns det inga redovisningar kring såna här saker?
Antalet arbetslösa i åtgärder och öppet arbetslösa plus olika fördelningar hit och dit redovisas både då och nu.
Men viktig underliggande fakta får vi inte ta del av.

Om du som läser detta känner nån som vet eller kan ta reda på det: Gör det!

Vi behöver få veta för att förstå.

För övrigt anser jag att minoritetsstyret med Reinfeldt borde fixa en ceremoni. Man ska bjuda in arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer. Styret ska inför öppen ridå be alla dessa grupper om ursäkt för sitt handlade, samt fixa till ett rättvisare system. (Detta kallas ironi)

Martin Mobergs betraktelser: Om den bitande iskalla cynismen, som kringgärdar fas 3 och sjuka sjukförsäkringen