Twingly statistik

7 december 2011

“Det går bra för Sverige”

I min lokala tidning läser jag om en anordnare av fas-3 som under nästa år ska kamma hem nästan 1 miljon kronor på 16 arbetslösa.

Pengar som ska betalas ut av arbetsförmedlingen via skattemedel för att skapa sysselsättning hos en förening. Platsen de ska vara på kan knappast skapa en vettig sysselsättning för dessa 16 samt ett antal andra anställda. Men det tycks ingen ta ställning till.

Därför att nu trycker det på med folk som stämplar ut från a-kassorna. Då måste de vidare till fas-3. Så då får det liksom bli lite som det blir….

Fas 3 är idag en av de enskilt största arbetsgrupperna idag på den svenska arbetsmarknaden. Och större kommer den bli. Inget kan hejda denna lavins framfart.

Folk som väl hamnat i träsket, fas-3, har gett upp totalt.
Det är väl bara till att säga grattis till minoritetsregeringen!!!

Mänskliga rättigheter gäller inte för sjuka, arbetslösa och pensionärer.
Bra jobbat, Reinfeldt! Hoppas du sover gott om nätterna.
Du som aldrig haft ett enda vettigt, riktigt arbete under dina år.

Men det ska löna sig arbeta, det vet du också, speciellt ska det löna sig arbeta för de i fas-3. De som slavar utan lön och ger en anordnare betalt.
Snacka om att vi vänt uppochner på begreppen lönearbete.

Skål, ta mig fan, Reinfeldt! Nu känns ju löjrommen och champagnen som extra kittlande i gommen. Gud, vad vi fått till det bra då…..raaaaap!

PS 1: “Det går bra för Sverige” var ett mantra av dåvarande statsministern Göran Persson(s) inför valet 2006. Tyvärr gick det åt helvete, istället.

PS 2: Det finns hopp. Se länk nedan…

Martin Mobergs betraktelser: SCB mätning som ger Hägglund och KD riktigt gråa hår men också för Reinfeldt

Inga kommentarer: