Twingly statistik

19 december 2011

Av med ögonbindlarna!

Jag har alltid tyckt att politik är viktigt och något man ska vara engagerad i. Vi bor dessutom i ett land där man egentligen kan torgföra vilka idéer som helst utan riskera att bli stenad till döds.

Snart har vi ju tuggat i oss både nya moderater och sd. Politik som för bara 30 år sen skulle vara omöjlig att ens andas. Men nu passerar den genom allt.

Samtidigt så ser jag en regering med en ledare som allt mer börjar likna en ledare från helt andra länder. Sakta men säkert tycks vi gå emot en diktatur. Pressen svansar för regeringen så till den milda grad att man äcklas. I flera bloggar möts jag av exempel som jag inte ens tänker länka till. Det är så urusel läsning.
Jag länkar ändå upp två saker. De ska ni läsa och begrunda.

Regeringens tillkortakommanden ifrågasätts banne mig inte längre! Detta sker i ett land som kallar sig för demokrati!

Oppositionen har också ett ansvar, det är nämligen så det fungerar i en demokrati. De kan inte bara sitta still på läktarna och se vad regeringen gör och bestämmer om. Deras ansvar är se till att bjuda upp till debatt och möta med motargument. Så fungerar det i en demokrati.

Sen måste vi också ha en press i landet som vågar titta närmare på regeringen. Halva svenska folket står inte bakom den politik som regeringen står för. Det är mycket folk det.
Och skulle bara alla förstå hur den här politiken kommer slå i långa loppet så skulle färre röstat på regeringen.
Ty, så djävla dum kan ingen vara.

Inrikespolitiken är annars på sista tiden lika intressant som vår utrikesminister. Det vill säga degraderad till nåt ingen vill ha. Carl Bildt har lyckats med konststycket att avskaffa en minister. För varför ska vi ha en utrikesminister som vare sig syns eller hörs? Bildt är det blekaste vi haft sedan efterkrigstiden, och då menar jag första världskriget. Nu kan det vara som så att detta inte är Bildts fel. Möjligen är det en strategi från moderaterna. Skulle tro att vi då hamnar närmare sanningen.

Den förre partiledaren och statsministern får trots allt ett ärofyllt uppdrag, men hans roll ska minimeras till ingenting. Så tror jag moderatledningen tänkt.

Politiken i Sverige är en total katastrof. I snart sagt varje parti är det bråk och upphetsad stämning. Man diskuterar i stort sett bara personer och inte sakfrågor. Något väsentligt försvinner när man gör så.
Partier består av människor med visioner och en politik med utstakade mål. Inte om en människa råkar ha mustasch, vara kvinna eller man.

Vi måste öppna ögonlockarna på folket i detta landet! Just nu pågår en nedmontering av sällan skådat slag. Detta samtidigt som vi går runt med ögonbindlar och verkar inte vilja se verkligheten.

Till sist noterar jag att miljonprogrammens upprustning av lägenheter inte alls borde rendera i högre hyror. Ty, nu finns något av prejudikat i den frågan. Läs Hem&hyra.

Martin Mobergs betraktelser: Borg som enkelt glider undan i medias intervjuer och Reinfeldt som låter utanförskapet växa

Mediebruset: Mediemys med statsministern

Hem&hyra: Reinfeldt slipper höjd hyra

Inga kommentarer: