Twingly statistik

25 maj 2009

Svaret

Så kom då svaret på mailet till statsministern.

Jag publicerar det rakt av:
Tack för ditt e-brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. Jag vill härmed bekräfta att ditt e-brev inkommit till Statsrådsberedningen och därmed finns tillgängligt för statsministern.

Jag håller helt med om att de allra flesta vill ha ett arbete och själv försörja sig. Målet med regeringens politik är att öka sysselsättningen för att möjliggöra detta och att minska effekterna av den internationella ekonomiska kris som även drabbar Sverige.

Regeringen menar att allas vilja till arbete måste tas till vara och utanförskapet brytas. Utanförskap som begrepp handlar just om att människor inte vill stå utanför arbetsmarknaden och att det inte är bra att under lång tid stå utan egen försörjning.
Arbetsmarknadspolitiken ska ha tydligt fokus på jobb samt effektiva insatser för dem som står allra längst från arbetsmarknaden.


Med vänliga hälsningar,
Jon Millarp
Brevenheten
Statsrådsberedningen

Och min reaktion är ungefär: jaha!
Kan något parti gå emot det som skrivs av Jon Millarp?
Knappast! Det vore självmord per omgående.

Vad Jon dessvärre inte skriver är vägen till målet. Där skiljer sig partierna stort. Och tittar man på blocken är det skillnad som mellan natt och dag.

Vägen mot målet är just min kärna i hela resonemanget. Den väg som alliansregeringen stakat ut är egentligen bara en väg, här finns inga möjligheter att göra stickspår alls.
Detta trots att all vetenskap just menar att det är genom stickspåren som man når snabbare och lättare sina mål.

Samtidigt är det ingen human väg för arbetslösa och sjuka att färdas i. Många behandlas riktigt illa och blir rent sjuka av den inhumana inställningen som ibland finns hos tjänstemännen/kvinnorna.

Dess värre gör de bara sitt jobb. På direktiv av regeringen. Därför ska man inte föra debatten med de tjänsteutövande på exempelvis försäkringskassa eller arbetsförmedling.
De klär bara skott för de dåliga beslut som regeringen tar.

Nä, gör om regeringen!
Hemläxa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant.
Bra att du publicerade svaret också.
Innehöll rena gojjan.