Twingly statistik

1 augusti 2012

Sverige är fantastiskt!

I arbetslöshetens Sverige far allt fler människor illa. Inte nog med att den enskilde blir arbetslös, hela familjer drabbas också, barn kommer i kläm osv. Listan är lång på de problem som en arbetslöshet för med sig.

Detta har jag flaggat för under en lång tid. Själv stod jag på barrikaderna redan under 90-talskrisen och hjälpte folk. Nu tycks arbetslösheten ligga på runt 8,8 procent, det var en siffra jag såg i alla fall. Det är hur som helst på tok för många!

Arbetslösa människor går nu in i väggarna så det smäller om det. De som stämplat ut och hamnar i de olika faserna sätter politiker och myndigheter än större tryck på. De som stämplat ut är extra känsliga människor och måste behandlas extra varsamt, det är min uppfattning. Det har gått käpprätt åt h-e med politiken när det gäller arbetsmarknadsfrågorna.

Gör vi inget åt alla de som stämplar ut så kommer vi snart ha en bubbla som smäller. Ohälsotalen är höga hos dessa människor, men de går inte till läkare. De har inga pengar till det och skulle de gå dit så blir du inte sjukskriven ändå. Du stämplas som en latmask!

Själv har jag sett på nära håll hur människor behandlas och jag mår allt mer illa. I politiken talar man gärna om ett jämlikt och hållbart samhälle.
Varför gäller det inte arbetslösa också?

Den förda politiken som vi nu ser är bara till för en tiondel av människorna i detta landet. Vad gör resten? Jo, sitter still i båten och ser skeppet Sverige sjunka…
Sverige är fantastiskt bra på att klämma åt arbetslösa, sjuka och pensionärer. Detta måste få ett stopp nu!

Vad vi behöver inom arbetarrörelsen är en ny form av upplysningskampanj. Ta fram en modern modell som belyser höger och vänster i politiken. Här finns skillnader trots att media vill påstå att det inte är några större skillnader. Vänstern måste stå på sig och visa skillnaderna.

Snart tror ju folk att det kvittar vilket parti man röstar på! Obegripligt!
I så fall kan vi lika gärna skapa den diktatur som jag personligen tror Fredrik Reinfeldt mer än gärna skulle vilja styra i.

Jag vill inte ha det så.

Till sist ett litet tips: Om du känner dig kränkt av myndighetsperson, på exempelvis försäkringskassa eller arbetsförmedling, då ska du byta ut den personen. Man har rätt till det. Speciellt gäller detta på arbetsförmedlingen där de stackars människorna till handläggare pressas till smått orimliga saker. Men där finns också människor av kött och blod som det går resonera med. Se till få en sån innan du knäcks av på mitten!

Martin Mobergs betraktelser: Ökade klyftor inget för Stockholm (eller för Sverige för den delen) att yvas över

Alliansfritt Sverige: Fas 3 deltagare ersätter personal

Inga kommentarer: