Twingly statistik

28 augusti 2012

Backa bandet, sossar!

Vad velar sossarna om, egentligen?
Frågan gäller givetvis om man ska kunna tjäna pengar på välfärd och skola. Det rungande svaret är givetvis ett nej.

Varför sossarna inte tar tjuren vid hornet och säger nej kan tyckas vara obegriplig. Men då ska vi betänka att det är just detta parti som också öppnat upp för privata initiativ inom just dessa områden.

Partiet har varit ivrigt påhejat av en lobbyhöger som mer eller mindre styrt partiet till denna inriktningen. Därför har nu sossarna ett stort problem. Det verkar nästan som att de inte vågar backa bandet.

Men det måste partiet göra. Säga att det blev fel och sen är det bra med det. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt.
Detta sker medan vänsterpartiet växer. Är det konstigt?
Knappast. Partiet är extremt tydligt i frågan och sossarna får räkna med att många medlemmar kommer snegla på vänsterpartiet om ingen kursändring sker.

Samtidigt efterlyser jag en klar skiljelinje mellan höger och vänster. Sossarna verkar smeta ner sig i nåt slags mellanträsk för att locka väljare från högern. Jag tror inte på det.

Gå istället ut och var tydlig med politiken. Belys skillnaderna bättre. Fast snart finns inga skillnader mellan sossar och alliansregering. Håller det på i denna takten så kommer snart partiet vara ett minne blott, precis som kd, fp och c.

Vänsterpartiet är snart det enda alternativet för vuxna människor som vill leva i solidaritet med sina medmänniskor i ett samhälle.

Inga kommentarer: