Twingly statistik

23 mars 2011

Fas 3 – djävulens påfund

Sitter och googlar runt lite på ordet fas 3. Det är inte mycket positiva tongångar jag möts av.

Auschwitz

På blogg efter blogg avhyvlas ämnet. Från politiskt håll är det inte så mycket till väsen. Det förvånar mig oerhört. Om oppositionen klart och tydligt tar avstånd från den här arbetsmarknadspolitiken, så kan de ju ta politiska poäng enkelt.

Själva ordet Fas 3 har jag hela tiden varit motståndare till. Redan innan det faktiskt beslutades om. Hur människor i vår riksdag kan sitta och komma på så dumma ord är helt obegripligt.
Min enda tanke då är samma som nu. Hitler-tyskland. Hitler skulle en gång för alla lösa “judefrågan”, han valde sitt sätt.
Regeringen vill lösa “arbetslösheten”, de väljer Fas 3.
Skrämmande likheter.

Sen hittar jag faktiskt ett inlägg i ett forum som precis tar upp samma tankar. Här dras jämförelsen mellan fas 3 och Auschwitz. Jag är helt med på resonemanget och kan bara instämma.

Vetenskapligt finns inga belägg för att fas 3 är den enda möjliga vägen. Tvärtom visar allt på att de som hamnar i fas 3 aldrig kommer där ifrån. Med andra ord har man gjort människor än mer bidragsberoende.

Arbeit macht frei. Vi vet alla att det var Reinfeldt och Borg som egentligen beställde den skylten. Det liksom skulle fullborda hela faktumet och därmed sluta cirkeln till  jämförelsen Hitler-tyskland och fas 3.

 

Martin Mobergs blogg: Om skillnaden mellan plusjobb och fas 3

Fas 3

Arbetslös.nu: Om fördelar och nackdelar, förbättringar etc

Arbetssökande; Fas 3: debatt.passagen.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!
Jag förstår inte varför alla politiker och media tycks huka sig i denna frågan.

Micke sa...

Befinner mig själv inom fas 3...ett taskigt upplägg helt klart.
Man känner sig som en människa utan värde även om jag har det ganska bra på min "fas3plats" till skillnad från många andra.

Nä...ibland vill man bara ge upp :(

Ha de bäst!

Guldkryckan sa...

Fel adress...sorry. :)