Twingly statistik

28 maj 2010

Boendekvalité

Jag har snart bott i samma hyreslägenhet nästan i 30 år.
Boendet är typiskt tidigt 60-tal och var del i miljonprogrammet.

Miljön utanför är helt okej. Inomhus är det väl si och så. Standarden är som den är. En spis på över 30 år som är sliten och med ojämn värme och som dessutom lutar.

För ett par år sedan började förändringar ske i mitt boende.
De fyra duktiga vaktmästare som fanns på heltid i området försvann. Nu skulle man ha bovärdar.

Vaktmästarna sattes i bilar som sedan kör runt i flera områden. Alltså fick vi mindre service och mindre koll på förstörelse i området.

Men jakten på pengar är stor.

Så för två-tre år sedan var det dags att ta itu med utemiljön. Bort med rabatterna med blommor och häckar. De kräver ju arbete!

Man satte kullerstenar där istället!
Ja, hör och häpna, men så är det.
Flera fina träd sågades också ner. De skräpar ju ner på hösten med massa löv. Sånt tar tid att få bort och kräver personal. Bort, bort….

Pricken över i kom härom året. Då rensades ett stort buskage bort. På mina 30 år har man kanske varit där två gånger och fixat lite. Nu togs hela rasket bort och sen satte man gräs på ytan.

Detta fick till följd att folk som bor i området gick över gräset och slet ner det till en lerpöl. Dessutom var det lite farligt. Så man fick sätta upp staket som hindrade folk att gena.
Dessutom kräver numera gräsytan att den måste klippas nån gång i veckan också.

Det som skulle bli mindre jobb blev alltså precis tvärtom.

Så där håller det på.

Givetvis har jag tagit upp detta med VD:n på fastighetsbolaget. Han vet vad jag tycker om märkliga förändringar som kanske inte alltid är så lyckade.

Inga kommentarer: