Twingly statistik

14 februari 2013

En sanslös regering

Nu är det krig. Dimridåerna ligger täta. Regeringen med Fredrik Reinfeldt flyttar fokus från fråga till fråga mest hela tiden. Han visar just nu inget större ansvar och är knappast den personen man vill hålla i handen när en kris rämnar.

Försvaret är rena skämtet. ÖB tog inte i med överord för att par veckor sedan när han analyserade vårt försvarsläge. Idag avslöjas i media att Kungliga krigsvetenskapsakademin kommer fram till lite värre saker än ÖB.

I regeringen är det redan full strid om försvaret. fp och kd kan tänka sig satsa mer pengar på försvaret. Det gjorde c och m förbannade. Så nu sitter de i en stor sandlåda och kastar spadar mot varandra. Samtidigt som detta sker så avslöjas en skandal med Vattenfall.

Regerings affärer i Vattenfall är så urusla att det finns ekonomer som menar att det är den värsta affären som någonsin gjorts. Jag tolkar detta som att folk som gjort affären är inkompetenta, inget annat.

Regeringen har tappat all vett och sans. Lägger vi sen på m:s lilla invit mot rasister i förra veckan, så är det sammantaget lite för mycket just nu.
Som medborgare kräver jag faktiskt att regeringen tar det ansvar de ska ta. Vare sig mer eller mindre.

Men att dribbla och hålla på kollrar inte bort mig. Istället öppnar man nu fältet öppet för oppositionen. Eller ska de också dribbla bort sig? Sånt har hänt innan.

Men denna chansen måste de bara ta.

 

DN.se: Tydlig försvarsspricka i den borgerliga alliansen

DN.se: Ny rapport: Sverige har låg försvarsförmåga

Inga kommentarer: