Twingly statistik

7 januari 2013

Att man måste tjata!

Jag känner mig som en tjatig moster, eller nåt i den stilen. Idag verkar det som om det blivit fart och debatt kring detta med krogmomsen. Nu pratas det om kanske 5.000 nya jobb som tillkom efter den sänkta momsen.

Hur som helst är det på tok galet. Jag hävdar likt en envis åsna att det är bättre satsa på nya jobb inom det offentliga. Det finns ekonomer som menar att för varje krona man investerar just där, så ger den nästan dubbelt upp tillbaka.

En sån affär vore dum att inte ge sig in på. Varför kan vi inte låta oss lyssna på dessa ekonomer och låta dem få ett utrymme i debatterna? Istället ska vi lyssna på tankesmedjor och annat dravel som de facto är betalda för att torgföra just sin infallsvinkel.

Statens finanser är viktiga, säger alla. Oavsett parti. Men det är inte vettigt skapa nya krogjobb som kanske kostar en miljon kronor stycket. Eller låta folk harva på i Fas 3.

Jag säger det igen: Låt alla som finns i Fas 3 komma in i den offentliga miljön som arbetsgivare. Det är det enda vettiga och kommer ge mer tillbaka än någonsin.

Kan ingen ekonom säga detta och få ett massmedialt utrymme?

Inga kommentarer: