Twingly statistik

18 november 2011

A-kassan måste bara höjas

A-kassan är ett stort skämt. Om du som har ett tryggt arbete idag tror att den är en bra försäkring, så kan jag avslöja att det är den inte.

Dess värre vet man ju aldrig heller vem eller vilka som ska bli arbetslösa numera.
A-kassan har inte förändrats sedan 2002. Det är alltså nio  år sedan man justerade ersättningen! Om du tror att varor och tjänster fortfarande ligger på en betalningsnivå som 2002, då är det ju lugnt…

Men nu är det inte riktigt så. Allt har gått upp. Mat, hyror, rubbet, allt har blivit dyrare på dessa nio år. Samtidigt så ska alltså inte a-kassan regleras.

Den medvetna politiken som alliansen kör vidare på medger att arbetslösa, sjuka och pensionärer ska dräneras på pengar så att skaten kan sänkas för de som redan har mycket.

Man mår illa i Reinfeldts nya Sverige!

Det enda rätta med a-kassa och alla andra försäkringssystem borde vara att de får följa utvecklingen i samhället som allting annat. De ska alltså vara indexerade. Allt annat är oacceptabelt.

Veckans gapskratt fick jag i veckan då en mediestrateg måste tänkt till inom partiet kd. kd gick ut och berättade att det minsann inte alls var moderaternas äldrepolitik som genomfördes i landet, utan alla idéer kom från just kd.

Inte speciellt smart att kasta fram det just nu när den ena vårdskandalen efter den andra duggar tätt. Mediestrategen bör nog söka annat jobb…

UPPDATERAT: Ser på eftermiddagen att Ingvar Persson på Aftonbladet gjort en intressant  ledare i detta ämne…

Aftonbladet: Ledare: Ingvar Persson: Vårdskandalen ger inga politiska poäng

Inga kommentarer: