Twingly statistik

20 april 2011

Tips till regeringen och de i Fas 3

Jag tycker att regeringen behöver lite tips för att få in mer pengar till statskassan. Inte minst nu när ingen som arbetar ska betala skatt.

Skatt ska dock betalas av alla de som inte arbetar eller är sjukskrivna. Tycker, regeringen. Inte jag.

De som arbetar ska givetvis betala skatt efter sin inkomst. Det var ett rättvist system. De som är sjuka och arbetslösa ska givetvis inte vara med i att finansiera jobbskatteavdrag.

I jakt på pengar till staten så finns det andra saker att göra.
Ett tips är att polisen är ute och kollar alla som inte slitit av sina dubbdäck. Bötlägg dem och se till att straffet är i proportion till bil. En stor stadsjeep med dubbdäck ska betala dubbelt så mycket i böter som en liten bil.

Sen till alla som hamnar i Fas 3 finns ett finurligt tips.
Bilda först en förening. Den kan typ heta “Mot det bättre”.
I denna förening ska man ut och vandra i grupp varje dag. Sjukskrivna, arbetslösa, alla som kan ska vara välkomna att vandra i föreningen.

Meningen med denna föreningen är att alla ska må bättre och bli starkare. Det kommer de bli genom att hjälpa varandra. Man behöver ingen speciell coachningshjälp för det. Tillsammans som grupp blir ni bättre i allt. Jag kan garantera att ingen mår sämre.
Nu kan ni tillhöra nåt istället för att av regeringen kallas för samlingsuttrycket “utanförskap”.

För alla de deltagare i projektet som hamnat i Fas 3 bör det vara lämpligt att kunna göra nytta i denna föreningen. De ska nämligen hjälpa exempelvis handikappade som aldrig kommer ut i naturen. Det anordnarbidrag på 5.000 i månaden som betalas ut för varje person i Fas 3, skall tillfalla den det berör, allt Fas 3-personen själv.

Vi får en gigantisk win-win-situation av detta och alla kommer må bättre.
Är ganska säker på att vare sig arbetsförmedlingen eller regeringen hade kunnat säga nej till ett sånt projekt.

Så kör igång!

1 kommentar:

Arne sa...

Du är verkligen fyndig. Och den där Schyffert har inget att hämta när det gäller ironi. Karlsson är helt enkelt ironins mästare nummer ett i detta avlånga land.
Tack för att jag hittat denna blogg.