Twingly statistik

11 april 2011

Nöjesvärlden synar Reinfeldt

När krönikör Fredrik Virtanen, Nöjesbladet/Aftonbladet, skriver idag så är det inte ett dugg kul. “Fredrik Virtanen om sin syn på nöjesvärlden – varje måndag”, utlovar man.

Fredriks nöje denna gång var att slå till mot regeringen och dess sjuka regler kring försäkringskassan. Bra jobbat, Virtanen!
Om det är ett haveri så ska man också kalla det för det. Inget annat.
Nu tycks några börja andas att det möjligen är inte helt bra med sjukförsäkringen och dess regler.

Varför det ska ta flera år se detta haveri är förstås för en vanlig medborgare märkligt. Debatten kring våra socialförsäkringar har pågått sedan regeringen Reinfeldt tillträdde för snart fem år sen.

Under alla dessa år har man inte bara kört i diket, man har plattat till de människor som behöver stöd av samhället. Istället vänder man sjuka och arbetslösa ryggen. Man pekar på dem och säger att du inte är sjuk, ta dig i kragen bara.
Och arbetslösa har sig själva att skylla. Det finns ju massor av jobb.
Så låter snacket från folk som inget förstår.

Lägg ner hela skiten! är mitt enkla budskap. Vi ska i Sverige kunna ha socialförsäkringar där den enskilde inte ska behöva leva som en fattiglapp.

Kan regeringen låna ut flera miljarder till andra länder, köpa svindyra helikoptrar osv så kan vi faktiskt också ta hand om medborgarna.

Pricken över i blir ändå när jag läser dagens Aftonbladet. Nöjeskrönikör Fredrik Virtanen ger sig in i kampen mot Reinfeldt. Helt rätt att äntligen använda de skrivna orden till något väsentligt.

Fortsätt så Virtanen så får du allt mer respekt. I övrigt anser jag att just Nöjesbladet är det sämsta med hela Aftonbladet. Men det är en annan fråga det. Å andra sidan, svänger man till det och gör som Virtanen så ska jag ta tillbaka det. Nöjesjournalistiken skulle allt behöva piffa upp sig och ta lite andra grepp.

 

Aftonbladet: Fredrik Virtanen

Aftonbladet: “Kritiken är berättigad”

Aftonbladet: Oppositionen vill riva upp hela systemet

Aftonbladet: Debatt; Gunvor Ericson(MP): Regeringen försöker skyla över haveriet

Aftonbladet: Juholt vill beskatta de allra rikaste

Inga kommentarer: