Twingly statistik

22 mars 2007

Härligt skrivet!

Jag tänker begå ett lagbrott nu!
Nämligen att delge er hela den text som Aftonbladets Frank Östergren skrivit idag under rubriken "sport i tv"
Allt i Sportbladet.
Helt klart en av de bästa saker jag läst på länge under denna rubrik.

Humor blandat med underbar journalistik.
Visst, jag tar risken att åka på nåt om copyrightlagar etc.
Jag är beredd ta det, eftersom fler måste bara läsa.

Vassegoe Frank!

Skönt att du är tillbaka, Arne
Fjärrkontrollskampen var hård.
Storkatten ville se Kanal 9, lillkatten Canal+ Sport, hunden handboll i 24, själv lockades jag av den danska ishockeyfinalen.
Det enda vi var ense om var Arne Hegerfors.
Vad skönt att du är frisk och tillbaka.
Segrare:
Lasse Granqvist och Petter Rönnquist.

Förlorare:
Niklas Holmgren och Calle Johansson.

Ett SM-slutspel utan Arne & Ankan skulle bli som en jul utan Kalle Anka. Tyvärr verkar det bli så när finalserien tar över. Trots att redaktionen näst intill gemensam har det bestämts att när Kanal 5 tar över tar också Lars Granqvist och Tommy Åström över. Mer än värdiga efterträdare, absolut. Men jag tror inte de har något att invända mot om Arne & Ankan skulle få rollen som äldre statsmän i finalstudion. Det bästa av det gamla och det nya. Vad säger Kanal 5?

Erik Fichtelius intervjuserie med Göran Persson tv-visas just nu och i alla journalistsammanhang förs debatten om det etiskt lämpliga i att den gjordes. I dag torsdag leder Olof Lundh, TV4-sporten, konferensen ”Fotboll & Pengar”. Det Erik Fichtelius var nära att avskedas för kan en tv-sportjournalist göra utan anmärkning.

Kentaro är arrangör av Brasiliens landskamper i Sverige. För så styr agenterna fotbollen att exempelvis Brasiliens hemmalandskamper inte behöver spelas i Brasilien utan i något land deras tv-agenter har makten. Matcherna sänds för övrigt i TV4, som nära samarbetar med Svenska Fotbollförbundet vars tv-avtal förhandlats fram av Kentaro.
Kentaro är förresten hedersgäster på ”Fotboll & Pengar”. Som leds av...

Danska ishockeyslutspelet var det. Sönderjyskes hall är liten vilket gjorde att kamerorna kom mycket nära spel och spelare. Som tv-sändning var det överlägset både vad Canal+ Sport och Kanal 9 samtidig åstadkom.

Royal League utan tv-avtal nästa säsong. Jaha.

Anna Pohjanen var lätt att offra, redan ifrågasatt och utan betydelse för SVT-sportens kändisfixering. Niklas Wikegårds och Glenn Strömbergs spelbolagsaffärer anser däremot Albert Svanberg, SVT-sportens chef, vara etiskt korrekt.
Jag anser att Albert Svanbergs agerade är fegt, helt styrt av marknadsmässiga hänsyn och i strid med public service-uppdraget. Ska Anna Pohjanen ut ska också Niklas Wikegård och Glenn Strömberg stoppas.

TV4-sporten gnäller offentligt över att de inte får visa serie A-bilder. Gnället har absolut inget att göra med serie A-omsorg. Utan beror på att man inte får visa tittarsifferhöjande bilder med han vars namn börjar på Z.
Frank Östergren

Här hittar du Aftonbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm...
Jag har nog totalt missat detta.
Ser nu att det skrivs ganska mycket i detta ämne.
Tack för påpekandet.