Twingly statistik

25 april 2013

Vi måste reagera – nu!

ledning

Socialförsäkringarna har havererat totalt. För den som lyckligtvis klarar sig från både sjukdomar och arbetslöshet kan det förstås kvitta.

Men grejen är att det är nästan ingen som går igenom ett helt liv utan vare sig den ena olyckan eller den andra. Själv har jag nu hört privatpersoner som sett hur illa det är ställt inom vården. Innan har de aldrig ens pratat om det. Men nu när en nära anhörig till dem drabbats, då kommer snacket igång.

Martin Mobergs betraktelser: Utförsäkringarna av svårt sjuka - en riktig grogrund för bidragsberoende

Aftonbladet: Ledare: Ingvar Persson: Sjukförsäkringen har blivit ett hån

1 kommentar:

Lars sa...

Intressant eftersom som multisjuk TJÄNAR du på att försörjningsstödet betalar alla läkar och medicinkostnader samt el hyra och mat kläder osv.. dessa kostnader kan lätt gå över 12-13000mån..att jämföras emot sossarnas 64% av inget i sjukpension som ofta slutade på 7500 mån och med dom skulle du betala ALLT. (baserat på en väninna som numera faktiskt klarar sig ganska bra på "socbidrag" numera)

Dessutom är "soc" oftast mindre byråkratiserade än fk som man aldrig vet när och om det kommer pengar ifrån och JA FK var förstörda och opålitliga redan innan 2006 med.