Twingly statistik

12 april 2013

Vad säger myndigheterna om detta?

ledning

Nu ska jag ställa en fråga på sin spets.

En arbetslös har via Arbetsförmedlingen (af) blivit anvisad att söka ett jobb. Jobbet ligger inom kompetensområdet, men företaget är inte riktigt seriöst. Frågan är om man som arbetslös kan hävda att man inte vill jobba i ett oseriöst företag?

Företaget har sin verksamhet inom en bransch där det dessutom uteslutande är skattemedel som skyfflas in. Ytterligare ett skäl för den arbetslöse att inte ta jobbet, menar han.

Jag hävdar med bestämdhet att man inte ska behöva bli kränkt som person. Anser den arbetslöse att den här anvisningen kränker honom som person, ja, då ska han säga det och inte söka jobbet. Thats it!

Men risken är stor att den arbetslöse bli avstängd i så fall. Och skulle det bli så kommer jag bevaka ärendet extra noga.
Funderingen kring detta är enkelt: om en kvinna söker jobb och har huvudbonad, så kan inte företaget be henne kasta av sig den för att ta jobbet. Det är att kränka och det slutar med böter om man beter sig så.

Därför borde även denna arbetslöse kunna klara sig undan, även om det handlar om moral och etik. Lek med tanken att ett företag som du vet beter sig illa i tredje världen, etablerar sig i din hemort. Du har bojkottat allt vad företaget står för sedan ungdomsåren för 30 år sen.

Men nu som arbetslös tvingar af dig till att ta jobb där. Vad hade du gjort då? Hade du då kunnat hävda dina principer och också få rätt?

Frågan är delikat och jag vet aldrig om den prövats. Kanske vi inom kort får ett sånt fall i Sverige.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett klart intressant fall. Fast jag är ganska övertygad om att när myndigheten anvisat nåt, så är det det som gäller. De kan helt enkelt inte göra fel.

Anna Johansson sa...

Det finns något märkligt i vårt samhälle med myndigheter som arbetföremedling. Man ska givetvis ha rätt säga nej till vilken arbetsgivare man vill arbeta för. Allt annat är ju rena tramset. Arbetsförmedlingen ska i samråd med den arbetslöse ta fram eventuella arbetsgivare. Att komma farande med en anvisning är inte rätt metod. Att ingen tagit upp problemet innan är en gåta.
Tack för bloggare Karlsson som belyser detta!