Twingly statistik

18 april 2013

Se upp för alla farorna

ledning

Som arbetslös måste du vara uppdaterad på vad som händer. Det är ständigt nya regler och stöd som tillkommer. Arbetsförmedlarna hinner knappt med, ännu mindre försäkringskassa och fack.

Detta gäller speciellt för de som hamnat i fas 3. Om du påbörjar ett nystartsjobb som kanske efter anställningens tid skulle gett dig en lägre a-kassa än den du har idag, då har du rätt att behålla den ersättning du har idag. Detta är mycket viktigt att veta. Tiden för nystartsjobb är vad man kallar överhoppningsbar, men den kan också ge a-kassa för den som inte har det idag.

Sen finns massa olika stöd för en arbetsgivare att ta en en fas 3:a på. Inga andra, som jag vet om idag, kan vara a-kassegrundande, förutom nystartsjobbet då. Superviktigt att hålla kolla på. Om du exempelvis får en anställning på “särskilt anställningsstöd”, så ska den lönen du haft inte påverka dina nuvarande dagsersättning alls.

Det luriga är om den sjukpenningsgrundande påverkas. Enligt mitt tolkande så ska den inte heller kunna göra det negativt. alltså att man ska få mindre pengar än de man eventuellt har idag. Även i detta fallet bör det vara en överhoppningsbar tid.

Men håll ögonen öppna och läs på!

Inga kommentarer: