Twingly statistik

10 april 2013

Hur vill du ha det?

ledning

Med över 400.000 arbetslösa tvingades så regeringen igår plocka fram ett litet paket för att försöka göra nåt. Det blev inte ens en tumme.

Om en regering vill ta tag i arbetslöshetsfrågan så måste man göra annat som är bättre. Bättre vore att ge stat, kommun och landsting öronmärkta pengar för att anställa just arbetslösa.

Hade jag suttit och bestämt så skulle jag tagit fram pengar så att kanske 200.000 arbetslösa hade kunnat få jobb denna vägen. Det är ingen omöjlighet och det kommer ge pengar tillbaka till staten.

Men regeringen vill inte lösa arbetslösheten, det är det enda vi kan vara säkra på. För det finns mängder av arbete som inte utförs idag, men som kunde utförts med arbetslösa. Kommunerna, staten och landstingen måste få mycket mer pengar, då kan det bli fart på landet Sverige.

Nä, ett regeringsskifte måste till snarast. Valet 2014 måste vinnas med en klar majoritet av det röd-gröna blocket. Vi kan inte ha en situation där sd kan sitta och diktera.

Satsa stenhårt på den offentliga sektorn! Sånt gjorde vi förr om åren med bra resultat. När Sverige växte som mest var under 60- och 70-talet. Då hade vi en rekordstor offentligt sektor som faktiskt genererade pengar och bidrog till världens bästa välfärd.

Nu finns vi inte längre med på någon tio-i-topp-lista alls. De rika i vårt avlånga land skiter i vilket. För, ty, med den tjocka plånboken kan de ändå roffa åt sig precis det det själva vill ha.

Det är du och jag som får betala deras oxfilé och fina rödvin. Du kanske är pensionär, du kanske är arbetslös och ska än hit och dit, du kanske är sjukskriven, du kanske är utförsäkrad?
Tänk att man i ett civiliserat land som Sverige år 2013 ska kunna bli utförsäkrad ur en försäkring? Detta utan att ens ha begått ett brott.

Om vi inte får rätsida på detta har vi snart rena kravallerna på gatorna, som i Barcelona och Aten. Desperata människor tar till slut till desperata handlingar.

Jag vill inte ha det så!
Hur vill du ha det?

 

Martin Mobergs betraktelser: Valet - fas 3 som förvarar långtidsarbetslösa eller investeringar i människor som skapar jobb

Östran: Peter Akinder: Det här är en regering i kris

Inga kommentarer: