Twingly statistik

6 oktober 2012

Vad håller S på med?

Man börjar allt undra vad som sker inom socialdemokraterna. Problemet nu tycks vara frågan om vinster inom välfärden. Är det verkligen ett problem?

Jag menar att man kan inte vara med och bidra till en politik där skattepengar omvandlas till vinster i företag.  Vi har också sett att en hel del av dessa vinster sedan försvunnit ut ur landet.

För S finns ett problem kring denna fråga. Därför att de själva legat bakom den uppluckring som gjort att det ser ut som det gör idag. Samtidigt sitter partitoppar och har anammat det här systemet fullt ut. De är alltså med på noterna.

På det hela taget märker man en klar högerfalang inom partiet. En glidning mot höger som skett konstant sedan Olof Palmes glansdagar. Vad partiet nu behöver är ingen höger- kontra vänsterstrid. Men den faran är uppenbar.

Partiet måste gå över till klassisk socialdemokratisk politik. Man måste också betydligt klarare redogöra för de skillnader som finns inom svensk politik. I media kletas snart alla partier ihop till att ligga i nån slags mittfåra. Så enkel är inte verkligheten.

Socialdemokraterna ska tala om dessa skillnader och prata mycket mer om vad de själva vill med sin politik.

Ledare Sydöstran: Hans Bülow: Juridik tar över politik i vinstfrågan

AIP: Sätt vinsttak och krav på kvaliteten

Inga kommentarer: