Twingly statistik

21 juli 2011

Jag = ingen professor

Den där Lerulf som tillbringar tid i Timbros tankesmedja har vare sig plockat fram hammare eller städ.
Efter att Lerulf tillsammans med en professor kastat första stenen fick de svar på tal av två skribenter på alliansfrittsverige.nu.

Nu ger sig Lerulf ut igen. Mellan raderna kan man utläsa att alla människor som behöver ha ekonomiskt bistånd egentligen har sig själva att skylla.
För att få ytterligare kraft i sin argumentation skrivs det av typen: jag och professorn.

Lerulf kan använda vilka han vill, hans argumentation blir inte bättre för det. Oavsett professor eller ej. Alla vet väl hur professorer är? Professor Kalkyl kanske inte är helt obekant?

Lerulfs slutkläm är riktigt rolig: “Hellre än att diskutera metoder för att underlätta för fattiga att spara för framtiden slösar man trycksvärta på att svartmåla Timbro.”
Detta med anledning av vad alliansfrittsverige.nu svarat honom.

I Timbro borde man göra en bättre hemläxa. Först och främst måste man gå till botten med orsakerna till att människor hamnar i situationer då de tvingas söka ekonomiskt bistånd. Om detta nämner Lerulf inget.

Jag vågar gissa att av de 437.000 personer som sökte ekonomiskt bistånd under 2010, uppgift enligt Lerulf, så var merparten sjuka och arbetslösa människor.

Personligen vet jag folk som gått arbetslösa sedan 90-talskrisen. Just det, tidigt 90-tal också. De har hoppat fram och tillbaka utan att hitta ett fäste på arbetsmarknaden. Fått lite tillfälliga påhugg, typ projektjobb osv. Men som inte varat över tid.

Den a-kassa de levt på kan alltså vara baserad på det arbete de förlorade för 20 år sedan. Visst skrivs det upp lite med åren, men a-kassan är inte indexerad, vilken den givetvis borde vara.

Dessa människor har tappat så mycket ekonomi genom åren att allt deras sparkapital är kört i botten. Gå till tandläkare eller köpa nya glasögon är uteslutet. En a-kassa som snart är Europas sämsta bidrar givetvis inte till att den arbetslöse ens funderar på sparande. Här gäller överlevnad, inget annat.

Att just utförsäkra dessa grupper av människor, gör ju inte att den enskildes pengakassa ökar. Den minskar. Och detta har regeringen ett stort ansvar för.

Oppositionen måste också ta ansvar för det och protestera högljutt.

 

 

Läs Lerulfs svar här

alliansfrittsverige.se: Deras replik till Lerulf

http://www.alliansfrittsverige.nu/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet!

Arne Anka sa...

Verrkligen bra. Du är som vanligt lysande och enkel.
Det är lätt förstå dig och följa med i dina funderingar.

Anonym sa...

Stämmer in i hyllningskören.
Högerkrafterna måste stoppas i vårt land innan de totalt förstört allt.