Twingly statistik

8 juni 2012

Ändring måste till

Nu ska ni få höra en alldeles sann historia från Sverige år 2012.

Det handlar om en person som är ganska handikappad, efter bland annat en olycka. Han kan knappt gå och har därför fått sjukpension. Nu ska det vara slut med det. Försäkringskassan menar att en operation ska kunna få honom tillbaka till arbete. Mannen kan knappt gå idag och operationen är ytterst komplicerad. Mycket talar för att mannen helt kommer hamna i rullstol.

Detta tar givetvis ingen på Försäkringskassan notis till. Så mannen gick till sin privata läkare och fick en pratstund. Orolig och nervös fick han till svar av läkaren: ojo, även de som sitter i rullstol kan ju arbeta. Detta plus lite till fick mannen kastat i ansiktet av en snorvalp till läkare.

Mannen kontaktade senare chefen inom den privata vården. Efter det fick han hem ett brev där läkaren bett om ursäkt och tagit tillbaka sina kränkningar mot mannen.

Jag säger då till mannen att nu är det bara till att lämna den där förbannade privata skiten och gå till landstinget istället. För så illa har jag inte hört nån bli drabbad, i alla fall inte där jag bor och lever.

Den privata vården är i fritt fall och ser alla sjuka och arbetslösa som lata personer som bara ska ta del av bidrag. Detta var nämligen också något som läkaren sagt till mannen.
Mitt privata synsätt går helt och hållet på tvärs med vad som händer i dagens Sverige. Vi måste faktiskt ändra på detta förhållningssätt.

Men vilka partier är beredda backa hem denna dynga till skit som bara dränerar oss skattebetalare på än mer pengar till redan välgödda individer?
Ändra, för fan, säger jag.

Martin Mobergs betraktelser: Avslöjande interpellationsdebatt i riksdagen om sjuka sjukförsäkringen

Inga kommentarer: