Twingly statistik

24 september 2011

Galna förebilder och idéer

Hon förespråkade platt skatt och gillar Margaret Thatcher.

På båda punkterna både man få slag på handen och sedan låta nån säga fy till den som tycker så här. Men i centern kan det bära hela vägen till att bli partiledare.

På en punkt kan man ändå förlåta Annie Lööf, nämligen i att ha Thatcher som nån slags förebild. Jag menar, Annie var ju inte ens med när det svallade som värst i England. Det hon borde gjort är möjligen att läsa på lite mer om historien och vad som egentligen hände i dåtidens England.

Kärringen Thatcher var en bedrövlig tant. Ungdomsrevolten pikade med punken och det var ett rått klimat i hela samhället.

Avslutningsvis konstaterar jag åter att centern blir ett ännu mer högervridet parti. Man tar också klivet in i stadskärnan med valet av Annie Lööf. Ute i verkligheten, alltså den som finns utanför tullarna i Stockholm, är gamla centerpartister upprörda.

Frågan är nämligen vilket parti de nu ska rösta på? Miljöfrågan är ju begravd i centern och kärnkraftsfrågan har de också dribblat bort.
Egentligen behöver vi inte ett borgerligt parti till. I nästa val ryker ett parti ur riksdagen.

Sedan har vi miljöpartiet. Ett obegripligt parti som svänger runt sin egen axel. Att de nu helt plötsligt ger sig in och ska skydda minoritetsregeringen Reinfeldt är bara för mycket.

Miljöpartiet lär knappast få fler väljare efter sina utspel, att stötta den sänkta restaurangmomsen var droppen, Jag hade faktiskt högre tankar än så här om Fridolin.

Den högervridning som nu sker av partier måste svaras upp av en bra vänsterrörelse. Det är nämligen först då som vi kan kalla oss vara en bra demokrati.

Aftonbladet: Lena Mellin: Här är ditt nya hårda liv, Lööf

Martin Mobergs betraktelser: Ja, vem bestämmer egentligen….

Inga kommentarer: