Twingly statistik

3 december 2013

..så länge skutan kan gå…

ledning

Det har varit en kanonvecka för regeringen! På två dagar har det kommit ut rapporter som slår benen av regeringen totalt.

Allt började på måndagen där det hette att den sänkta krogmomsen hade skapat ungefär 4.000 jobb. Men riktigt säker var ändå inte Konjunkturinstitutet.
Om vi leker med tanken att det verkligen handlar om 4.000 nya jobb så har de varit svindyra. Omsatt till välfärden hade samma insats gett närmare 12.000 nya jobb. Skillnaden är alltså stor, på vad man vill satsa skattepengar på, och hur.

Välfärd, stat, kommun och landsting är tydligen inte speciellt intressanta för regeringen. De gynnar hellre privata aktörer.
Det är fel och inte godtagbart för oss skattebetalare att använda medel på detta viset, menar jag.

Idag kom ett nytt dråpslag för regeringen. Då är vi bara inne på dag två i denna veckan. PISA-undersökningen när det gäller elevernas resultatutveckling visade att Sverige hade den sämsta av ALLA OECD-länder.

Man häpnar! Alltså den S-Ä-M-S-T-A utvecklingen av alla!

Ni som tycker det är bra som det är idag kan inte se verkligheten i vitögat. Allting rasar runt oss med Fredrik Reinfeldt vid rodret.
Det enda säkra, trots regeringen Reinfeldt, är att solen kommer fortsätta lysa även efter valet 2014.
Förhoppningsvis med annan skeppare än den som kommer krascha vilken minut som helst…

båt
Fotomontage: zappafan@hotmail.com

 

Martin Mobergs betraktelser: Frånvaron av politiskt ansvarstagande märks i PISA

Skolverket: Kraftig försämring i PISA

1 kommentar:

Arne Anka sa...

Men Karlsson då!!!
Att du inte kan rita har du nu bevisat för andra gången. Första var när du ritade ett kors för centern, men denna bilden tar ju priset!!!
Den är är så bra, jag skrattar, så djäkla bra alltså.