Twingly statistik

10 december 2013

Aktivitetsrapport – ett skämt

ledning

De som är i Fas 3 ska nästa år lämna in en aktivitetsrapport. Efter att ha varit på ett informationsmöte kring detta, så måste jag säga att det är rena skämtet.

Problemet är att man kan inte skratta åt de stackars arbetsförmedlare som tvingas gå ut med den här meningslösa informationen. Utan de som ska ställas till svars för eländet är givetvis de som beslutat om skiten.

Rapportskrivandet kommer inte ge ett jota! Fler kommer inte ut i jobb på detta viset. Vad vi kommer få se är hur arbetslösa känner sig allt mer tyngda över sin arbetslöshet och att de kommer må än sämre.

Eftersom jag på nära håll arbetat med arbetsmarknadsfrågor sedan 90-talskrisen, så anser jag mig ha fog för det jag skriver här. Redan 1992 slog jag larm om att folk for illa i sin arbetslöshet. Tyvärr pratade jag då inför döva öron och folk som blundade.

Arbetslösa var bara lata, hette det.
Fortfarande,än idag, kan jag mötas av människor med denna inställningen. Men de svänger snabbt när det plötsligt börjar sägas upp folk även på den “säkra” arbetsplats de jobbar på.

Lite märkligt, kan man tycka. Men så tycks vi människor fungera. Det måste vi ändra på och ta hand om varandra på ett bättre sätt än idag.

Vem som helst kan drabbas av arbetslöshet eller bli sjuk.
Tänk på det!

Inga kommentarer: