Twingly statistik

12 mars 2013

Regeringens återvändsgränd

ledning

Sitter på min kammare och har varit ute i vårvärmen. Ja, det var verkligen ironi. Inte ens regeringens egna meteorolog, Anders Borg, har varit ute och berättat om den kalla våren.

Dött som i en frysbox är det också kring regeringen. Deras politik är inne i en stor återvändsgränd. Utanförskapet är större än någonsin, utförsäkringarna av sjuka och arbetslösa har vare sig gett friskare människor eller satt dem i arbete.

Den press regeringen lagt på dessa människor är gigantisk. De behandlas som siffror och flyttas runt i åtgärder än hit och dit. Över dem finns myndigheter som bara har till att kontrollera att de liksom uppför sig. För annars kan de bli avstängda från nåt och inte få rätt till ersättningar. Det är också bland denna gruppen människor man hittar många som mår riktigt dåligt. Inte minst psykiskt, just på grund av otryggheten.

Regeringen har skapat ett otryggt samhälle. Precis så som de vill ha det. Medelklassen har varit blinda och lagt sin röster på helt fel partier. De har nämligen inte heller fått det bättre på den förda politiken. Möjligen nån krona mer i plånboken, men de pengarna äts upp av annat.
Varför de vägrar se detta förstår jag inte.

I flera landsting, kommuner och län pratas det numera om skattehöjningar. Alltså knappast några fler skatteavdrag. Det är givetvis det enda rätta. Samhället behöver har mycket mer människor anställda inom det offentliga.

Så släpp för guds skull inflationsmålet, låt inflation dra iväg lite. Vi klarar oss så mycket bättre om betydligt fler kommer i arbete ju!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är helt lysande när det gäller analyser. Du har som vanligt rätt.

Tycker röstberättigad kvinna som älskar klarsynta män. Puss.