Twingly statistik

25 mars 2013

Angiveriförmedlingen

ledning

Läste en intressant artikel om Arbetsförmedlingen idag. Någon förmedlare i Göteborg menade att det var lite Stasi över förmedlingen.

Sedan en tid tillbaka  ska nämligen arbetsförmedlingen lägga allt mer krut på att kontrollera de arbetslösa. Borta är den tid då de faktiskt kunde hjälpa arbetslösa. Att vara ute och ragga jobb tillhör tydligen också något som prioriterats ner.

Nej, man måste hålla de arbetslösa i schack. De ska jagas med blåslampa och de har sig själva att skylla om de blir arbetslösa. Så har tongångarna låtit i snart 15 år.

Mina farhågor om förmedlingen är nu alltså bekräftade. Kontrollsystem finns också mellan förmedlarna. Allt för ofta går anställda bakom ryggen på sina arbetskamrater och tisslar och tasslar med närmaste chefer. Ett slags angiveri även mellan dem, alltså.

Detta är klassiskt. Från arbetsgivarhåll är det givetvis perfekt. Alla kollar alla. Att man lyckas skapa dålig arbetsmiljö och anställda som mår dåligt tycks ingen bry sig om.

Socialdemokraterna måste omvärdera arbetsförmedlingen och låta den studsa tillbaka till det de en gång var: nämligen arbetsförmedling.

Snart har vi en så dålig arbetsförmedling att det öppnar för privata förmedlingar. Något jag inte vill se. Men om inte direktiven förändras så kommer vi hamna där.

Inga kommentarer: