Twingly statistik

20 februari 2013

Omtag krävs i Sverige

Det går inte speciellt bra med de saker som vår regering ger sig i kast med. I morse vaknade jag av att Dagens Eko rapporterade om apoteken och dess förmåga att vara livskraftiga.

Om ett par år räknar man tydligen iskallt med att bara en handfull större aktörer finns kvar på marknaden. Så var det med den avregleringen, alltså. Förmodligen försvinner mängder av små apotek på de mindre orterna. Hur det ska lösas blir en senare fråga.

Förmodligen behöver inte regeringen bry sig. Förhoppningsvis är det andra som får vrida och ställa allt till rätta efter klantskallarna.
Vi måste nämligen ta ett rejäl omtag i Sverige. Allt som vi gemensamt byggt upp har raserats. Precis allt. Sjukvården är snart ett skämt. Personligen kan jag ta en färja till Polen och få bättre vård än hemma.

Nä, sätt fart och bygg ut den offentliga sektorn så det knakar om det. Då blir det fart på landet. Ge fasen i om inflationen drar iväg. Vi har överlevt såna tider också. Sätt tillbaka att målet ska vara full sysselsättning, inget annat.

 

Sverigesradio.se: Nyheter/Ekot: Mindre apotek slås ut på tuff marknad

Inga kommentarer: