Twingly statistik

10 december 2013

Aktivitetsrapport – ett skämt

ledning

De som är i Fas 3 ska nästa år lämna in en aktivitetsrapport. Efter att ha varit på ett informationsmöte kring detta, så måste jag säga att det är rena skämtet.

Problemet är att man kan inte skratta åt de stackars arbetsförmedlare som tvingas gå ut med den här meningslösa informationen. Utan de som ska ställas till svars för eländet är givetvis de som beslutat om skiten.

Rapportskrivandet kommer inte ge ett jota! Fler kommer inte ut i jobb på detta viset. Vad vi kommer få se är hur arbetslösa känner sig allt mer tyngda över sin arbetslöshet och att de kommer må än sämre.

Eftersom jag på nära håll arbetat med arbetsmarknadsfrågor sedan 90-talskrisen, så anser jag mig ha fog för det jag skriver här. Redan 1992 slog jag larm om att folk for illa i sin arbetslöshet. Tyvärr pratade jag då inför döva öron och folk som blundade.

Arbetslösa var bara lata, hette det.
Fortfarande,än idag, kan jag mötas av människor med denna inställningen. Men de svänger snabbt när det plötsligt börjar sägas upp folk även på den “säkra” arbetsplats de jobbar på.

Lite märkligt, kan man tycka. Men så tycks vi människor fungera. Det måste vi ändra på och ta hand om varandra på ett bättre sätt än idag.

Vem som helst kan drabbas av arbetslöshet eller bli sjuk.
Tänk på det!

3 december 2013

..så länge skutan kan gå…

ledning

Det har varit en kanonvecka för regeringen! På två dagar har det kommit ut rapporter som slår benen av regeringen totalt.

Allt började på måndagen där det hette att den sänkta krogmomsen hade skapat ungefär 4.000 jobb. Men riktigt säker var ändå inte Konjunkturinstitutet.
Om vi leker med tanken att det verkligen handlar om 4.000 nya jobb så har de varit svindyra. Omsatt till välfärden hade samma insats gett närmare 12.000 nya jobb. Skillnaden är alltså stor, på vad man vill satsa skattepengar på, och hur.

Välfärd, stat, kommun och landsting är tydligen inte speciellt intressanta för regeringen. De gynnar hellre privata aktörer.
Det är fel och inte godtagbart för oss skattebetalare att använda medel på detta viset, menar jag.

Idag kom ett nytt dråpslag för regeringen. Då är vi bara inne på dag två i denna veckan. PISA-undersökningen när det gäller elevernas resultatutveckling visade att Sverige hade den sämsta av ALLA OECD-länder.

Man häpnar! Alltså den S-Ä-M-S-T-A utvecklingen av alla!

Ni som tycker det är bra som det är idag kan inte se verkligheten i vitögat. Allting rasar runt oss med Fredrik Reinfeldt vid rodret.
Det enda säkra, trots regeringen Reinfeldt, är att solen kommer fortsätta lysa även efter valet 2014.
Förhoppningsvis med annan skeppare än den som kommer krascha vilken minut som helst…

båt
Fotomontage: zappafan@hotmail.com

 

Martin Mobergs betraktelser: Frånvaron av politiskt ansvarstagande märks i PISA

Skolverket: Kraftig försämring i PISA