Twingly statistik

27 november 2013

Årets tv-debatt 2013 är utsedd

ledning

Det gick fort för juryn att enas om vilken tv-debatt 2013 som ska prisas.
Bråket mellan Leif GW och Lambertz är redan klassisk tv-historia. Ungefär som Per Oscarsson och hans nakenchock hos Lennart Hyland, årets var då 1966.

Journalisten som började rota i morden kring Sture Bergwall, Hannes Råstam, måtte njuta enormt i sin himmel. Inte minst att Sture friats från mord han inte utfört, utan också att den förträfflige journalisten Dan Josefsson gjort en bok och tv-dokumentär om eländet.

ab

Juryn, som består av undertecknad, behöver inte motivera varför detta tv-inslag blev årets bästa tv-debatt 2013.

Aftonbladet: Ledare: Eva Franchell: Skämskudde när Lambertz är i tv

Aftonbladet: Kolumnist: Oisín Cantwell: Göran Lambertz, du gör mig sorgsen

26 november 2013

Sju kolon noll är modellen

ledning

Kostråd dyker upp då och då. I år blommade 5:2-modellen ut.

Vad som är märkligt är att den journalist som testade detta sätt att äta också testade ett sätta att motionera på och få bättre hälsa.

Han kom fram till att ungefär tre minuter i veckan räckte på en motionscykel. Varför fick inte detta ett genomslag? Mig passar det perfekt!

Ännu värre blir det när folk säger att man ska låta bli äta kött. Bli vegetarian, menar andra.
En biffko äter i stort sett bara gräs. Har ni någonsin sett dem på nära håll? De är groteskt stora. På bara gräs, alltså!

Nä, jag fortsätter med min 7:0-modell. Jag äter allt möjligt varje dag.

10 november 2013

Aktivitetsrapport även för de i Fas 3

ledning

Ett år går ganska fort. Nu är det snart dags att skriva 2014. Men innan dess så ska alla som finns i Fas 3 få en fin julklapp.
De ska nämligen också skriva aktivitetsrapporter nästa år.

Jag ska personligen närvara vid ett möte med AF när de tänker informera folk i Fas 3 om detta elände.
Första rapporten från alla i Fas 3 ska inlämnas i februari. Därför måste nu samtliga AF-kontor kalla in alla i Fas 3 och berätta hur detta ska gå till.

Vitsen med aktivitetsrapporter kan givetvis ifrågasättas. Jag undrar om det blir mer jobb på detta viset? Alltså jobb som de arbetslösa kan söka.
Det är ett satans elände att vi numera gör folk personligt ansvariga för allt som sker i deras liv. Den som blir sjuk kan rimligen inte rå för det, inte heller att de blir arbetslösa.

Men dessa båda grupper betalar ett enormt högt pris. Samhället ställer inte upp tillräckligt för dem. Ersättningsnivåerna är urusla. Följden blir att folk blir kriminella.
I min lilla by till håla läser jag varje vecka om rån. De kan ske mitt på ljusa dan. Platsen kan var stadens lilla torg. Äldre i skogsbygderna drabbas också av rån. Ingen fan går säker längre.

Kanske man rent av ska damma av frågan om medborgarlön(basinkomst) igen.
Jag är faktiskt inte helt främmande för att diskutera och ta upp den debatten.

Martin Mobergs betraktelser: Vad som komma skall efter #fas3

6 november 2013

Slut i rutan

ledning

Igår träffade jag SVT-sportens profil Jonas Karlsson. Han var och höll en föreläsning.  Det var mycket intressant. Kommer han nära dig ska ni absolut passa på att lyssna in vad han har att komma med.

Tyvärr kom han också med ett skit-besked. Stundande vinter-OS i Sotji skulle inte få lov att sändas i SVT. Inte någonting, inga inslag alls. Viasat har köpt upp rättigheterna.

Jag blir bara förbannad och trött. Det är banne mig en stor angelägenhet att vi som bor i vårt land kan se stora evenemang. Man ska inte behöva köpa sig ett paket för flera hundra spänn i månaden.

Ett uppror borde per omgående sättas igång. Frågan jag ställer mig är också vad ledande politiker i riksdagen säger om detta?

Om oppositionen tar till orda i frågan och menar att såna här evenemang ska gå i public service-kanalen SVT, så kommer gapet till borgarna att öka ännu mer.
Så sätt igång…

jonas

Nä, lyckligtvis har inga andra lagt beslag på populära Vinterstudion i SVT. Projektledare för det är Jonas Karlsson.

PS: Till Jonas: Jag vet att du har mycket att göra. Men kör igång med mer kommentarer och krönikör i SVT. Det behövs verkligen i en tid då allt är så förbaskat mainstreamat.