Twingly statistik

27 september 2013

Nytt ord att lära: nyarbetslösa

ledning

 

 

Ajdå. Jag firade för tidigt.
Nedanstående text berör bara ett par tusen arbetslösa. Drygt 39 000 ska tydligen fortfarande förpassas runt som vilsna kaniner.
Lägg ner hela coachningsgrejen, säger jag.

Det behövs för några, absolut. Men då ska Arbetsförmedlingen sköta det. Inga privata företag.

Arbetsförmedlingen lägger ner jobbcoacherna.

Grattis till alla arbetslösa som slipper denna behandlingen framöver.  Detta sagt av en, plus ytterligare en kollega, som var med och tog fram ett koncept som kallades “personlig coach”. En kommun jag arbetade på då var först i landet med konceptet.
Jag vet alltså vad jag talar om och det var aldrig vår mening att det skulle spåra ut på detta viset.

Nu får vi förvänta oss att coachningsföretagen står i kö i media. De ska nu gråta ut och tala om hur duktiga de varit, hur många som fått hjälp, hur många de nu tvingas göra arbetslösa etc.

Vi får inte veta hur mycket de kostat skattebetalarna eller hur mycket de tjänat under alla år.

 

PS: Ett nytt ord får vi lära oss också: nyarbetslösa….

 

Sveriges Radio: Jobbcoacherna lämnar Arbetsförmedlingen

di.se: slut på jobbcoacherna

AF: Jobbcoacherna för nyarbetslösa försvinner

21 september 2013

Relationen till Aftonbladet

ledning

Vi har en relation ihop, jag och Virtanen. Ibland hänger han med i sängen innan jag ska sova. Jag gillar honom. Verkligen bra, måste jag erkänna. Vi tänker så lika ibland att det är kusligt.

Det är när jag läser Virtanen i dagens Aftonbladet som jag osökt kommer tänka på Lasse Anrell. Detta troll som förgyllde sportsidorna är ju sedan länge borta.

Oj, så jag saknar dig Lasse!

På sportsidorna glänser Erik Niva med det ena reportaget längre än det andra. Han är ruggigt bra. Fast ibland tycker jag man kunde korta ner lite och kanske dela upp på fler tidningar.

På nyhetssidorna har Aftonbladet i övrigt mycket mer att göra. Där saknar jag ett par vassa skribenter som tar regeringen i örat ordentligt.

Idag räddade Niva och Virtanen Aftonbladet.

 

Aftonbladet: Ledare; Fredrik Virtanen: Jag är inte så billig som du verkar tro, Reinfeldt

3 september 2013

Hamrén med post-it

hamrén

Vår förbundskapten såg ut som en levande post-it-lapp!


Jag vet inte om ni tittade på svt under gårdagskvällen, 2/9. Där satt förbundskaptenen i tv med svarta klisterlappar och en gul remsa över bröstet. Han var med i Fotbollskväll och pratade landslaget.
Själv satt jag mest och undrade varför inte vår förbundskapten kunde haft en "ren" tröja utan tejpbitar på. Det såg faktiskt inte snyggt ut.
Förmodligen var det reklam som inte fick visas upp i tv-programmet som nu hade klistrats över. Men ändå. Han borde ju kunna ha lite varianter på sina kläder och anpassa dem efter var han ska synas, tycker jag.

Nu såg det faktiskt bara trist och löjligt ut. Svensk fotboll borde genast ta tag i frågan så vi slipper se en förbundskapten på det här viset. Jag är själv beredd att betala förbundskaptenen en ny tröja. Om nu inte förbundet kan lösa det, alltså.