Twingly statistik

22 augusti 2013

Snusupproret!

ledning

Ge mig ett billigare snus – nu! Jag gör ett eget litet uppror mot den fruktansvärda beskattning som sker av vårt snus.

Dags för ökat skattetryck igen. I september höjs tobaksskatten.

För vilken gång i ordningen vet jag inte. Men på detta området hör jag ingen fån regeringen som vill sänka skatter. Där höjer man istället.

Nu går priset upp ytterligare nån krona per dosa snus. I sig inte så mycket, men när man tar med i beräkningen att snus kostar lika mycket som en ask cigaretter så är skillnaden enorm.

Det är snart mer lönande att börja röka än att snusa ju! Rökningens skador och kostnader vet vi är enorma.
Sänk skatten på det svenska snuset – för böveln!

21 augusti 2013

Enkel fråga att lösa

ledning

Socialdemokraterna och ett femte jobbskatteavdrag, tycks vålla problem i partiet.

Frågan är busenkel: Om regeringen genomför ytterligare ett jobbskatteavdrag så måste socialdemokraterna lova att det tas bort när de vunnit valet 2014.

Grejen är nämligen att partiet måste lyfta upp vilka skillnader som finns mellan regeringsalternativen. I förra valet så kunde man i media berätta varenda vecka att det egentligen kvittar vilket parti folk röstar på.

Skillnaderna ska upp till ytan! Det vinner man val på. Inte att anamma den politik som regeringen nu genomför. Man skäms över ett arbetarparti som liksom bara gapar och sväljer allt som regeringen gör.

Nä, upp och hoppa nu, oppositionen och inte minst socialdemokrater. Om partiet dabbar sig i denna frågan, också, då kommer vänsterpartiet dra massor av röster från socialdemokraterna.

Man kan tycka en hel del om vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt. Men han är i alla fall tydlig.
Det saknar jag nu av Sveriges största parti.

 

Martin Mobergs betraktelser: Samhällsproblemen oavsett var ngnstans viktigast

17 augusti 2013

Jag är trött på Reinfeldt

ledning

När Göran Persson förlorade valet 2006 var det mycket för att man inte jobbfrågan på allvar. Samtidigt var folk trötta på Göran som person.

Jag måste säga att åtta långa år med Reinfeldt och hans gäng är på tok för tröttsamt och slitet för oss medborgare. Valet 2014 måste en ny regering till, och som har lite verktyg i sina lådor.

Sittande regering gör ju ingenting. Och det de gör fungerar inte. Och då fortsätter man ändå med saker som inte fungerar.

Nu ligger folk och dör på sjukhusen för att det inte finns tillräckligt med personal. Detta sker 2013. Var finns opinionen?

Så går det när ingen ska betala skatt i det här landet. Vem som helst kan drabbas av detta elände. När ska vi reagera och säga ifrån?
Om inte annat så måste det ske vid valet 2014.

13 augusti 2013

Orättvis bostadspolitik

ledning

Äga eller hyra sitt boende? Varför är det ingen som lyfter den orättvisa det finns i vårt boende?

Svaret är alla partier i riksdagen skyldig att ge ett svar på. Mycket kan vi skriva in på Fredrik Reinfeldts konto, men här har alla ett ansvar.
Jag vill faktiskt veta varför det ska vara så stor skillnad mellan att äga eller hyra sitt boende.

Som exempel kan jag nämna, vilket jag gjort förut, att det är billigare att äga än hyra en bostad. Min hyrda tvårummare på knappa 60 kvadrat, blir billigare per månad om jag lånar 200.000 och köper en nästan likadan lägenhet. Då har jag också räknat in precis rubbet i månadskostnaden.

Om ni frågar mig om rimlighet i detta, så rimmar det illa, anser jag. Problemet är också att den som hyr och eventuellt ska få lilla minsta renoverat riskerar att betala än högre hyra efteråt. Trots att underhåll och annat ligger just inbakad i hyran.

Allmännyttan kommer på sikt att gå under. De kan inte använda sig av rot-avdragen, det är bara för den privata fastighetsmarknaden.
Det här måste man givetvis komma runt på ett vettigt sätt så att vi kan renovera upp de miljonbyggen som nu tvingas rivas.

hus

Jag skulle vilja att skillnaden mellan olika boendeformer utreds ordentligt. Detta måste upp på agendan och bör bli en valfråga.

10 augusti 2013

En rejäl fotboja – tack!

ledning

En farlig man smet och går lös. Allmänheten varnas för mannen av myndigheterna.

Ärligt talat; visa människor ska inte gå lösa alls. Än mindre de som uppenbarligen är farliga. I ett sånt fall måste samhället skydda oss medborgare mot dårarna.

Den farliga mannen smet från en permission igår. Just i skrivande stund vet man inte var han är. Så här får det inte gå till. Undrar just hur mycket det kommer kosta att fånga in honom också?

Lösningen torde vara enkel. Alla som ska ut på permission ska ha en fotboja. Den ska kunna pejlas via en telefon. Precis som man gör med jakthundar under pågående jakt. Tekniken är billig och man har fullständig kontroll.

Lägger vi sen till att denna fotboja bör ha en elektrisk stöt inbyggd, så skulle vi eliminera mycket elände. Om en rymling sticker för långt, så är det bara till att utlösa en elektrisk stöt. Den bör vara så pass kraftig att man nockas på stället.

Jag vet att detta är hårda ord. Men jag ser hellre en sån här lösning än att oskyldiga kan komma bli offer.

 

Aftonbladet: Karsuddenrymling fortfarande fri

8 augusti 2013

Det enda vettiga är säga stopp till vinster

ledning

Jag håller med dig, Karin Pettersson!

Lyssnade på dig under morgonen i P1. Du har helt rätt att friskolorna måste bli en valfråga. JB och dess haveri blir en djäkligt kostsam historia för oss skattebetalare.

Ej namngiven 2
Illustration Aftonbladet: Patrik Lindvall

JB gick i konkurs med en brist på typ en miljard. Obegripligt i mina ögon. Detta är givetvis inte hela sanningen. Man måste ställa sig frågan hur kunniga företagsledare driver ett företag mot ruinens brant med dessa enorma belopp som minus?

Grejen är inte att dessa kapitalister gått med en miljard i förlust. Det tror jag inte ett ögonblick på. Inte ens Joakim von Anka skulle driva såna företag.
Frågan måste belysas bättre och den friskoleutredning som gjorts är undermålig.

Det begriper till och med jag som har samma utbildningsbakgrund som den förre S-ledaren Håkan Juholt…
…matte var inte mitt starkaste ämne, men den här ekvationen kring friskolorna måste man gå till botten med.

Ta genast beslut om att vinster i välfärd, skola och omsorg ska inte finnas. Hur svårt kan det vara?

Aftonbladet: Ledare: Karin Pettersson: Friskolor plundras – på miljonbelopp

1 augusti 2013

Statens bilprovning – det enda som gäller!

ledning

 

Väldigt intressant, måste jag säga.
Fick häromveckan en rapport från en bekant som var på min lilla byhålas privata bilbesiktning.

Han var inte imponerad kan jag säga. Servicen var betydligt sämre, meddelade han. Min bekant ville ställa frågor om sitt fordon han hade. Det blev stressiga svar, inget direkt kundmottagande alls.
Grejen var att besiktningsmannen hade “si-och-så” många minuter på sig per fordon.

Det är det som är själva grejen mellan en privat besiktning och den statliga. Om jag åker till den statliga så kollar de alltid strålkastarna, bland annat. Om de pekar lite snett, och det är enkelt med en skruvmejsel komma till, så fixar de det utan att man betalar extra.
Det är ren service i mina ögon det! De vill mig gott och de vill inte att jag ska se till att andra far illa!
De är inte ute efter att skinna mig på pengar.

På den privata hade de säkert sagt att det pekar fel, sen hade man fått göra en ombesiktning. Eller möjligen hade de skruvat och man fått betala extra.
I den statliga verkstaden har det också säkert varit tryck på de som besiktigar att det inte får ta för lång tid osv. Men jag har aldrig märkt att de nonchalerat en enda fråga under mina år som fordonsägare.

Då ska ni veta att jag varit nyfiken av mig. Kollat bilen när den väl hängt där i luften. Varit med mannen och kvinnan som tittat på min bil. Jag har ställt frågor om bilen, till och med tagit foton för att dokumentera osv.

Aldrig på en enda punkt har de viftat bort mig som en sommarfluga.
Ett förslag ska jag ändå ge statens bilprovning: sätt in en kaffeautomat! Givetvis ska man betala kaffet, jag menar inte att det ska vara gratis. Men en espresso i handen, medan man snackar med kontroll(t)anten om sitt fordon, vore ju ganska trevligt.

Om två månader ska jag besikta min egen bil. Givetvis blir det statens bilprovning och inget annat som gäller. Kaffet tar jag förmodligen med mig i egen termos. Numera tvingas jag köra en en extra tur för att undgå den privata besiktningen.
Och det gör jag så gärna så….kontroll(t)anten kan få en slurk kaffe också.

bilprovning1
Egenhändigt tagit foto på besiktning på statens bilprovning. Allt resulterade i en artikel till slut.

För besiktningen har jag redan betalat in mina 300 kronor. På den privata fick jag tre olika paket att välja mellan. Alltså för en kontrollbesiktning…
Det som lagen kräver kostar 375 kronor, vill jag ha ett standardpaket så kostar det 475 kronor.
Vill jag lyxa till det så finns ett paket som kostar 575 kronor.

Rena tramset om ni frågar mig. En kontrollbesiktning av ett fordon ska se till att jag inte har ett fordon ute i trafik som utgör en fara för mig eller andra i trafiken.
Det är det som är grejen ju!
Ibland känns det som om vi glömt bort det.

Å andra sidan är det länge sen statens bilprovning startades. Nämligen 1:e september 1963. På dess 50-åriga årsdag ska jag fira lite extra.
Hurra för statens bilprovning!
Dig ska jag vara trogen så länge jag har ett fordon som kräver besiktning!

bilprovning
En saknad logga i min närhet, jag sörjer djupt.