Twingly statistik

27 februari 2013

Korvtider

ledning

Så här i korvtider kommer en favorit som faktiskt är mer aktuell än du nånsin kan ana.

Också känd som Hästhandlare Wallenberg

Alliansen ska göras arbetslös

ledning

Ikväll ska jag bli sosse! Så där på riktigt, alltså.
Jag vet inte hur det kommer bli på det årsmöte jag ska ta mig till. Möjligen blir jag invald. Eller så blir jag det inte.

Men jag kan erkänna att jag varit passiv medlem i 20-talet år. När alliansen återvaldes i valet 2010 så fick jag nog. Då bestämde jag mig för att engagera mig fullt ut.

Landets livsfarliga ledning måste bort!

26 februari 2013

Varning!

ledning

Jag gjorde en del noteringar över alliansens samling under gårdagen:

Kommer att tänka på nåt kusligt när jag ser alliansen med sina korvar som ska grillas. För det första så grillar de dåliga korvar, kvalitén på dem såg inte alls bra ut. Här kan man säkert ana allt annat än bra kött i dem.
För det andra, man grillar aldrig över öppen eld. Vet inte ens statsministern om detta?

Okunskapen tycks vara stor från alliansens sida. Det finns med andra ord all anledning vara orolig för den här ledningen av detta landet. Därför bilden ovan. Den kommer läggas in i alla inlägg tills vi har en annan regering!

24 februari 2013

Äntligen!

 

svd

De flesta av oss vet att vi har en regering som inte är ansvarsfull. På punkt efter punkt misslyckas regeringen men lägger gärna ansvaret till någon annan. Detta har konstaterats länge.

Oppositionen har varit vek och inte utnyttjat de lägen som dykt upp. Så ska det givetvis inte vara. Opposition är viktig i en demokrati. Så det finns också ett mått av ansvarsfullhet även från deras sida.

Nu börjar oppositionen ställa frågor. Det är bra. Men låt det inte vara en engångsföreteelse.

SvD.se: Alliansen måste börja ge svar

21 februari 2013

Levande eller dött centrum?

Alla kommuner kämpar som idioter för att få ett levande stadscentrum. Detta gör man samtidigt som man tillåter att köpcentra byggs utanför städerna.

Den ekvationen går inte ihop. Om man slår upp handelscentra utanför städerna så gynnar det knappast inte innerstan. Sånt här kan man enkelt bevisa.

Av någon anledning bryr sig inte de styrande om fakta. De tittar på att fler kan komma i arbete. På kort sikt kan det ge fler jobb, men inte på längre. Därför att i takt med att det stora köpcentret utanför stan börjar blomstra kommer mer och mer brunpapp att sättas upp i skyltfönster inne i staden.

Följden blir att stabila och livskraftiga företag slås omkull. Innerstaden blir ödsligare och ödsligare.
Nä, man måste tänka efter före, och det flera gånger innan man satsar på stora projekt som handelsområden utanför städernas centrum. Det vore bättre om vi värnade om det småskaliga istället. Det är bättre för precis alla.

20 februari 2013

Omtag krävs i Sverige

Det går inte speciellt bra med de saker som vår regering ger sig i kast med. I morse vaknade jag av att Dagens Eko rapporterade om apoteken och dess förmåga att vara livskraftiga.

Om ett par år räknar man tydligen iskallt med att bara en handfull större aktörer finns kvar på marknaden. Så var det med den avregleringen, alltså. Förmodligen försvinner mängder av små apotek på de mindre orterna. Hur det ska lösas blir en senare fråga.

Förmodligen behöver inte regeringen bry sig. Förhoppningsvis är det andra som får vrida och ställa allt till rätta efter klantskallarna.
Vi måste nämligen ta ett rejäl omtag i Sverige. Allt som vi gemensamt byggt upp har raserats. Precis allt. Sjukvården är snart ett skämt. Personligen kan jag ta en färja till Polen och få bättre vård än hemma.

Nä, sätt fart och bygg ut den offentliga sektorn så det knakar om det. Då blir det fart på landet. Ge fasen i om inflationen drar iväg. Vi har överlevt såna tider också. Sätt tillbaka att målet ska vara full sysselsättning, inget annat.

 

Sverigesradio.se: Nyheter/Ekot: Mindre apotek slås ut på tuff marknad

18 februari 2013

Det är nån annans fel

En ansvarsfull regering tar ansvar. De skyller inte ifrån sig. Vi måste sluta med detta nu! Fredrik Reinfeldt håller som bäst på och skäller på Göran Persson om klyftorna i samhället.

Varför pekar inte statsministern ut Olof Palme? Ja, jag vet inte. Men det var ju då för 30 år sen som allt startade.
Eftersom söndagens tv med Agenda var lite blek, så lyste Dokument inifrån upp i tv-mörkret.

Här fick vi oss en riktig lektion i detta med lönearbete och hur de rika blivit allt rikare. Man kan se den som en ren upplysningsfilm. Idag borde den vara det hetaste ämnet av allt att diskutera. Men det är den inte.

Möjligen därför att alla regeringar sedan 30 år tillbaka har ett finger med i spelet. Men jag tycker det krävs omtag i politiken. Värdera om saker, helt enkelt.
Se inslaget. Du får en riktigt bra lektion i ämnet lönearbete.

SVT.se: Dokument inifrån: Lönesänkarna

14 februari 2013

En sanslös regering

Nu är det krig. Dimridåerna ligger täta. Regeringen med Fredrik Reinfeldt flyttar fokus från fråga till fråga mest hela tiden. Han visar just nu inget större ansvar och är knappast den personen man vill hålla i handen när en kris rämnar.

Försvaret är rena skämtet. ÖB tog inte i med överord för att par veckor sedan när han analyserade vårt försvarsläge. Idag avslöjas i media att Kungliga krigsvetenskapsakademin kommer fram till lite värre saker än ÖB.

I regeringen är det redan full strid om försvaret. fp och kd kan tänka sig satsa mer pengar på försvaret. Det gjorde c och m förbannade. Så nu sitter de i en stor sandlåda och kastar spadar mot varandra. Samtidigt som detta sker så avslöjas en skandal med Vattenfall.

Regerings affärer i Vattenfall är så urusla att det finns ekonomer som menar att det är den värsta affären som någonsin gjorts. Jag tolkar detta som att folk som gjort affären är inkompetenta, inget annat.

Regeringen har tappat all vett och sans. Lägger vi sen på m:s lilla invit mot rasister i förra veckan, så är det sammantaget lite för mycket just nu.
Som medborgare kräver jag faktiskt att regeringen tar det ansvar de ska ta. Vare sig mer eller mindre.

Men att dribbla och hålla på kollrar inte bort mig. Istället öppnar man nu fältet öppet för oppositionen. Eller ska de också dribbla bort sig? Sånt har hänt innan.

Men denna chansen måste de bara ta.

 

DN.se: Tydlig försvarsspricka i den borgerliga alliansen

DN.se: Ny rapport: Sverige har låg försvarsförmåga

13 februari 2013

Ställs krav på avgång nu?

Det kan bara hända i ett Sverige med en regering utan sans och vett. Vattenfalls köp av Nuon går just nu på varenda nyhetssite och blogg värd att titta in på.

Regeringen har gjort ett stort nummer över att de är ansvarstagande. Detta har jag angripit flera gånger och menat att de just inte är. Detta köpet visar med all tydlighet att regeringen har noll koll. Vad som också är märkligt är att ibland finns det nästan hur mycket pengar som helst att slösa bort.

Nä, det räcker nu. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg ska tillsammans med Maud Olofsson jagas och rökas ut ur sina grottor. Om vi trodde att Sverige skulle vara rädda för en rysk björn som ska anfalla oss, så ter det sig än mer som att man ska vara rädd för regeringen.

Det räcker nu!
Avgångskrav måste resas. Politiker har trillat för betydligt mindre saker än detta.

Aftonbladet: Krönika: Daniel Swedin: Regeringens skitigaste köp
Aftonbladet: Ledarkrönika: Eva Franchell: Varenda svensk har förlorat 10 000 kr
Martin Mobergs betraktelser: Om statsminister Fredrik Reinfeldts försök att springa ifrån den saltade Nuon-notan

12 februari 2013

Falsk varudeklaration!

Det finns likheter mellan hästköttet som nu upprör och regeringen med Fredrik Reinfeldt. Regeringen är ganska verbal av sig och skyltar inte med verkligheten.

Ta försvaret som exempel. Man skrotade värnplikten och alla skulle bli yrkessoldater. Ett totalt vansinnigt beslut, om ni frågar mig. Regeringen menade att det skulle bli billigare också. Det blev dyrare.
Falsk varudeklaration!

Ibland hör jag från regeringshåll att sossar än hit och dit är skyldiga svar till moderater och regering. Varför då? Sossarna styr väl inte landet?
I dagens Aftonbladet är exakt en sån märklig sak i ämnet. Det är arbetslöshetsministern, f-låt, arbetsmarknadsministern Hillevi Engström som replikerar angående arbetsförmedlingen.

Hon slår fast att regeringen storsatsar på utbildning av arbetslösa. Det hjälper inte, vi kommer ändå inte tillbaka på de utbildningsvolymer som en gång vi hade. Regeringen har ju själva skärt ner vuxenutbildningen till nästan noll och ingenting. Så kom inte dragandes med ord om “storsatsning”, Hillevi.
Falsk varudeklaration!

Ruttet är det, allt. Nåt som är ruttet luktar illa. Precis så är det i mitt Sverige 2013.

7 februari 2013

Vem bryr sig?

Det är inte alltid lätt att hitta nyheter för en tidning. Men ibland får man ju hitta på saker och fylla pappersutrymmet med. Det kan vara fina bilder eller i stort sett vad som helst.

Men det är banne mig inte tillåtet att använda nyhetsplats åt en artikel som inte ens är värd att nämna. Jimmie Åkessons svärmor har hamnat på bild i en lokalblaska i Blekinge. Hon flyttar får vi veta.

Vem i hela friden bryr sig om det? Hon är ju dessutom, till råga på allt, ytterligare en sån dåre, dvs SD-märkt.

6 februari 2013

Nu blir jag rik

Sociala företag ska ta över delar av det som tidigare bedrivits kommunalt. Så säger det moderata kommunalrådet i min by i dagens tidning.

Det som ska tas över är bland annat såna saker som tidigare bedrivits som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd. I ett regeringsbrev, som tydligen skickats ut, ska inte längre arbetsförmedlingen skjuta till pengar för såna här projekt.

Och, detta vet numera alla, kommunerna har inga pengar. Så vad händer? Jo, sociala företag ska ta över. Själv ska jag per omgående starta upp ett företag. Jag kommer att välja och vraka bland de arbetslösa. 15 stycken i fas 3 ska jag plocka ut.

Det ger mig 75.000 i månaden! För de pengarna kan jag leva furstligt. Ersättningen till de som är i fas 3 får staten sköta. Vilket upplägg! En sån här chans får man ju bara inte missa.Om jag bara så håller på i ett ynka år, så har jag håvat in 900.000 kronor.

- Det är intressant detta med sociala företag, ansåg tydligen också mitt moderata kommunalråd.

2 februari 2013

Cirkus eller schlager?

I det gamla Sovjetunionen fick folket där cirkus och vodka för att hållas på plats.

I det nya Sverige får vi schlageryra ute i kommunerna som ska visas på bästa tänkbara tv-tid. Jag vet faktiskt inte vilket av dessa båda alternativ som är värst.