Twingly statistik

29 juli 2012

El-cykeln skulle ha premien

Supermiljöbilspremien var plötsligt på alla läppar i veckan. Sexton stycken privatpersoner har nappat under första halvåret. Detta på en satsning från regeringens sida som skulle vara smått gigantiskt.

Media pratar nu om total flopp. Något annat är det förstås inte heller. Snart kommer regeringen säga att det inte alls är en flopp. Det är bara så att vi är alla dumma som inte begriper att vi borde ta den den där premien. Tror jag, alltså.

Nä, det finns annat som kunde fått en premie. Min el-cykel borde subventionerats rejält. Tänk om alla som köper en sån cykel får typ 4 000? Det hade varit bättre och vettigare investering som faktiskt hade kunnat nå effekt till ett större flertal.

Lägger vi sen till att SAAB skulle kunna börja tillverka el-cyklar, så hade vi haft en strålande affär. Att köpa sig en statligt gjord el-cykel skulle vara en lönsam affär för precis alla.

 

Alliansfritt Sverige: Regeringens supermiljöbilspremie floppar

DN.se Satsning på elbilar en flopp

12 juli 2012

Satsa på offentlig sektor

SCB, Statistiska centralbyrån, släppte i slutet av juni en rapport angående försörjningsbördan år 2030. För att klara av i alla fall dagens standard behövs 600.000 jobb!

Som alla vet så har den offentliga sektorn utarmats på resurser effektivt. Landsting, kommun och stat lägger varenda år sparbeting. Att spara är detsamma som att göra sig av med folk. Det är en ond spiral som gör att det kommer in ännu mindre pengar i skatt och då tvingas man skära ned ytterligare etc.

Så har Sverige sett ut sedan 90-talet. Hur många årsarbeten som försvunnit från den offentliga sektorn har jag inget facit på, men det måste vara åtskilliga hundratusentals. Detta elände måste vi sätta stopp för. Samtliga partier i riksdagen har ett ansvar för detta,

Vem trodde för 20 år sen att ett land som Polen idag skulle vara förbi oss när det gäller vård och omsorg? hand upp i så fall! Jag trodde inte det. Vi var världsbäst och har sedan halkat efter på världslistan så man inte förstår det.

Inget ont i Polen, de behövde rusta upp och jag unnar dem verkligen all bra vård och omsorg som finns. Men vi i Sverige måste väl också kunna kräva detsamma?

Att åter satsa på en större offentlig sektor skulle få fart på Sverige. Invandrare skulle per omgående kunna gå i arbete, alla arbetslösa skulle när de nått Fas 3 kunna anställas inom den offentliga sektorn osv. Då skulle dessa grupper kunna få ett människovärde och mängder av samhällsproblem kan vi samtidigt få bukt med.

Frågan är vad alla skattemiljarder som försvunnit går till idag? Att våga höja skatten och satsa är den enda vägen om vi ska få ett hållbart och jämlikt samhälle.

Vilka partier vågar säga det?

SCB: “För att försörjningsbördan ska kunna bibehållas på dagens nivå krävs att sysselsättningen ökar för flera befolkningsgrupper samtidigt. Ett exempel skulle kunna vara att äldre arbetar tre år längre, yngre börjar arbeta ett år tidigare i kombination med att utrikes föddas förvärvsfrekvenser närmar sig inrikes föddas med hälften. I ett sådant scenario ökar sysselsättningen med drygt 600 000 personer till 2030 vilket leder till att försörjningsbördan till och med väntas ligga något under dagens nivå.”

Rapport SCB

4 juli 2012

Musjägare Karlsson

Att jaga mus är kul! Jag är ganska säker på att även de som jagas tycker kampen kan vara rolig. Den brukar ju sluta bra. Ibland visar det sig kanske att den som jagar och musen inte passar, men då går liksom jakten vidare bara…

Så idag var det också musjakt. Fast inte på tvåbenta varelser. Denna hade fyra ben och gömde sig på en diskbänk. Dess för innan hade den rumlat runt i ett skafferi. Jakten blev ganska kortvarig. Med någon form av klädborste så slog jag den groggy och kunde sedan avliva den snabbt och effektivt.

Det var inte roligt alls! Den hade fantastiska ögon som tittade mot mig. Men vi ville liksom inte ha den i brödkorgen ju!
Jag är djurvän och det tog emot av bara den att ta livet av den. Om jag hade kunnat fånga den levande och släppa den ute i naturen så hade jag gjort det.

Musen var min första att ta kål på. Jag vill inte döda fler heller. Istället låter jag nu råttgift och musfångare fixa resten. Lite fegt är det ju. För när man står där öga mot öga mot den man ska ta kål på: då är man inte så tuff.

Så därför anser jag att regeringens representanter ska arbeta på arbetsförmedling, kommunala socialkontor och försäkringskassa. Då får de se folk i ögonen innan de skickar dem mot avgrunden…

 

Martin Mobergs betraktelser: Fas 3 - den enda hjälpen för allt fler långtidsarbetslösa, skamligt Engström!

Martin Mobergs betraktelser: Utan jobb och medlem i något av allianspartierna- Ring Reinfeldt

AIP: Reinfeldt, höj taket!

Jonas Sjöstedt: Så tar vi tillbaka välfärden