Twingly statistik

30 maj 2012

Jakten på rakborste

Jag har i flera år jagat efter en riktig rakborste. När jag så på halvt skämt, halvt allvar, skrev om detta i en tidning så fick jag napp.

En man ringde och skänkte bort en till mig! Jag blev så själaglad att jag knappt visste mig till. Samtidigt ställde mannen och jag oss frågan: hur många är det egentligen som rakar sig med hyvel och har en rakborste hemma?

Svara gärna! Jag har nämligen en idé kring detta som kan bli riktigt rolig.
Så nu vill jag ha svar från alla med rakborstar. Mail går bra eller så lägger ni helt sonika in ett svar på detta inlägget.

27 maj 2012

Nä, det kan inte vara sant…

Det var inga roliga nyheter alls detta. Jag ville verkligen inte att Anrell skulle sluta skriva i Aftonbladet sport.

Lasse blev inte bara min sanna vän alla söndagar, vi hade mailkontakt och jag trivdes utmärkt med alla hans texter. Vart ska jag nu vända mina ögon för att få bra läsning?

Lasse ville ha sparken från Aftonbladet, det har han tydligt påtalat. Jag hoppas att han slutar på ett bättre sätt och kommer tillbaka i nån form.
Du är redan saknad, ska du veta, Lasse.

anrell

Aftonbladet.se: Lasse Anrells sista text

20 maj 2012

Fiasko på fiasko

Försvarets korvetter dröjer och nu kräver folkpartiet att projektet ska läggas ner.
Mitt förslag är att lägga ned fp!

Sossarnas ledare Löven kritiseras inom den egna rörelsen därför att han tycker det kan vara okej att plocka ut vinster från välfärden. På denna punkten har han fel och måste ändra sig. Han förlorar många röster genom det tänket.
Så Stefan: lyssna på rörelsen och förbjud vinster. Det går nämligen!

15 maj 2012

Jag trampar på…

Det finns jobb i detta landet där det inte krävs någon utbildning alls för att man ska ta det.
Vilket då? frågar du givetvis…

Svaret är politiker. Skulle du sedan hamna i Stockholm och riksdagen så hamnar du i en gräddfil som inga andra i landet når. De lever i en helt annan värld och har också andra regler vid exempelvis arbetslöshet.

Ibland hör man talas om ordet “politikerförakt”. Min enda fråga är: Är det så dj-vla konstigt???

Sedan undrar man ju bara, hur länge ska vi älta detta? Kom till skott och ändra reglerna, för böveln!!
Vidare vill jag att samtliga partier som pratar om arbetslöshet bestämmer sig för vilken måttenhet man ska använda. Oppositionen säger att arbetslösheten ökat med regeringen, högern slår tillbaka med att den minskat. Båda kan inte ha rätt! Så förbannat dumma är väl ändå inte svenska folket?

Ge mig och resten av väljarna rätt siffror. Inte anpassade efter den politik man genomför, eller vill genomföra. Trots att jag hela mitt liv varit intresserad och en engagerad medborgare så börjar jag också tröttna på sånt här tjafs.

PS: För övrigt har jag köpt en el-cykel. Vi människor är som vatten, tar den enklaste och bekvämaste vägen. En el-cykel behöver man ju knappt trampa på! Däremot ska jag trampa på politiker…

 

Martin Mobergs betraktelser: Ett självklart och berättigat krav - att leva som man lär eller lagstiftar

SvD Opinion: Nya regler krävs när moralisk kompass brister

Svt.se: Samtliga fd riksdagsledamöter som får inkomstgaranti

10 maj 2012

Politikerna måste vara tokiga!

Det fanns en tidning som gavs ut i Sverige som hette MAD. Den var bra och satirisk på alla sätt. Sedan länge är den borta. Men dårar saknas verkligen inte. För just ute i verkligheten frodas de i klasar likt druvor. Våra politiker är inte bara omdömeslösa, de har huvudet under armen.

Pär Nuder gör inget fel som lyfter pension medan hans bolag gör miljonvinst. Hej o hå, så kan det gå till i Lönneberga. Nuder har inte bara satt en kastrull på sin skalle han har också hissat upp sig i flaggstången med detta fantastiska grepp. Inget olagligt har skett, men var finns moralen hos detta köttberg?

Ålen Lundin Oil klarar sig vidare från granskning. Sånt kan bara ske i Grönköping. Skäms på er, politiker som inte vågar granska.

Apoteken! Prata inte om skiten. Jag vet som hämtat medicin i över ett år och fått åka miltals för att hitta de livsuppehållande sakerna. Ge mig tillbaka monopolet som faktiskt hade mediciner hemma. Att avreglera endast för att folk lättvindigt ska få tag i huvudvärkstabeller eller lite nässpray, håller banne mig inte.
Apoteken har inga lager längre av dyra läkemedel och hemsjukvården tvingas på egen hand lagra upp viktig medicin så att inte patienter ska dö! Det är fakta och är för djävligt.

Bilprovningen! Ge mig tillbaka monopolet, förbaskade politiker. Varför ska ni in och peta i sånt som fungerar alldeles utmärkt? Ju mer ni håller på så här, desto mer vrede kommer ni att dra upp.
En dag ska ni få betala ert dyra pris för dumma beslut.

Centern flirtar med mp. Lägg ner, Lööf. Vore det lite stake i mp så skulle de bara be henne dra till ett förvaringsställe för radioaktivt avfall. Lås sen dörren väl!.

Konstigt nog är politiker det enda yrke i Sverige som man inte behöver ha utbildning till. Man kan väl säga att det syns på den förda politiken. Sunt bondförnuft är väl också att begära för mycket.
Lägg ner!

Snart bildar jag ett ett nytt parti Sverige. Anti-partiet ska vi heta…

Martin Mobergs betraktelser: Dagens lästips om Lundins blodiga tvätt, som göms undan

Aftonbladet: Ledare Daniel Swedin: Dyra, dåliga – och snart döda apotek

Aftonbladet: Debatt: Omregleringen av apoteken var nödvändig

Martin Mobergs betraktelser: Apoteket - en havererad borgerlig avreglering senare

6 maj 2012

Ett liv utan ansiktsbok

Kan man klara sig utan facebook?

Det har varit min stora fråga sedan detta “bookandet” slog igenom. Svaret är att man redder sig alldeles utmärkt. Jag vet vad det innebär och att det är upp till var och en vad det ska bli. Allt detta vet jag.

Men som mycket annat jag gör så vill jag göra saker till 110 procent. Därför har jag avstått att gå med i detta världsomspännande nätverk. Många har ingen förståelse alls över att det finns folk som inte vill delta. De blir bokstavligen förbannade för att de inte kan ta kontakt med mig via denna vägen.

Kommunikation med mig finns på andra sätt: personligen, epost och telefon. För mig räcker det.

Ni som läser detta får se det som en programförklaring till varför jag inte gått med i facebook. Ännu, är väl bäst att tillägga….