Twingly statistik

29 mars 2012

Jobbet alla SKA söka

Jobbet som försvarsminister är nu ledigt!
Jag uppmanar alla sjuka och arbetslösa att slänga in en ansökan. Det ligger helt i den arbetslinje som regeringen driver.

ALLA ska söka! Uppmana varenda kotte till att göra det och översvämma regeringens mailboxar och brevlådor med ansökningar.

Martin Mobergs betraktelser: Om varför regeringen Reinfeldt måste rätta till sjukförsäkringens grundidé

Alliansfritt Sverige: Det här är Elmsäter Svärd - vår försvarsminister

26 mars 2012

Högre kilometerskatt behövs

Är verkligen kilometerskatten ett problem?

Jag funderar kring det när jag läser en insändare i tidningen Sydöstran.
Läs den! Och dra dina egna slutsatser av vad de där två moderatgökarna skriver om.

Egentligen är det mesta flum och svammel. Man kan lätt få intrycket av att lastbilarna minskat på våra vägar och att näringen är i kris.
Sanningen är att idag kör det mer lastbilar än någonsin på våra vägar. Det har väl aldrig varit billigare, heller.

Om kilometerskatten gör något dyrare, vem får då betala i slutändan?
Jo, slutkunden. Så här skriver moderaterna:
”Istället lanserar oppositionspartierna förslag, som fullt ut genomfört, riskerar öka kostnaden för den genomsnittliga svenskägda lastbilen med 70 000 kronor per år. Dessa kostnader måste de små svenska åkerierna hämta hem och notan kommer i slutändan att hamna i knäet på de svenska konsumenterna.”

Vad är problemet? frågar jag då som vanlig sketen medborgare med två års gymnasiekompetens. Dessa 70.000 kronor hur många ören blir det per kilometer och kilo? Hur mycket mer blir det för oss konsumenter?
Det är den enda viktiga frågan. Förmodligen skulle vi behöva tredubbla skatten för att få en återgång med trafik till järnvägen.

Jag frågar mina vänner när de senast såg ett godståg med vagnar. De kommer inte ihåg. Förr var det annorlunda. Då kunde man stå i sina lilla stad och gissa hur många godsvagnar som skulle dras genom staden. Åtta, eller möjligen tolv? Det var alltid lika spännande som liten grabb räkna och gissa.

Som vuxen är det lättare förutse. Nu är svaret noll godståg och lika många vagnar!

Vad som borde uppröra politiker är följande: Man står inne i en affär och vill köpa svensk frukt, äpplen. Den kostar då 19.90 kilot. Bredvid ligger en annan sort från Australien, för 6.90 kilot.
De svenska äpplena kom från en lokal odlare endast knappa fem mil bort från affären.

Här kan vi tala om något som ni politiker borde göra något åt!

Nä, be lastbilsförarna vidareutbilda sig till både stinsar, bangårdspersonal, tågvärdar, konduktörer osv. Där finns framtiden. Inte att köra land och rike runt med varor på lastbil.

Sydöstran: Insändare: Kilometerskatten

24 mars 2012

Dårförslag

Sänkta ingångslöner ska lösa arbetslösheten!

Utropet från desperata centerpartister är ett slag i luften. Visst, de hamnar i debatter, men ofta i en debatt de inte är förtjänta av.

Alliansen och centerpartiet tror sig ha lösningar på arbetslöshet. Av detta har vi inget sett. Krogmomsen skulle också skapa jobb, “utanförskapet” skulle bort redan vid regeringsskiftet 2006.

Idag ser vi att inget av detta fungerar. Politikerna sitter i sina egna världar, medan vi vanliga medborgare lever i verkligheten. Många har det redan tufft att få ihop det ekonomiskt. Vi ser ett haveri utan like!

Oppositionen kan kamma hem poäng utan att förta sig. Jag fattar inte varför politiker säger som det är: de enda områden de kan bestämma och göra något åt är inom kommun, landsting och stat. Något annat inflytande har man inte.

Företag anställer ALDRIG en enda människa utan att de behövs. Och om den människan behövs så ser företaget till att den människan också betalar sig genom att företaget tjänar pengar. Så enkel är ekvationen.
Detta tycks våra politiker inte förstå. Förr hade vi duktiga politiker som var bildade och som hade erfarenhet från en arbetsmarknad. Då kunde vi vanliga medborgare se upp till bildade människor som hade kluriga svar och lösningar.

Numera producerar man fram politiker som inte vet ett jota! De är okvalificerade, helt enkelt. Med andra ord borde deras löner sänkas rejält. Och skulle sedan dumma förslag komma ur deras munnar, så borde de straffas hårt.

Ett straff är att inte komma in i riksdagen mer. Centern är ett lysande exempel på ett parti som tappat allt av sin själ och går mot den ättestupa de rimligen borde ha trillat utför, för länge sen.

Jisses, politikerna måste vara tokiga!

21 mars 2012

Att bli vaxad

Det är tydligen inte bara bilar som ska vaxas. Nu dyker det upp konstiga annonser i en tidning nära mig som får mig att fundera.

Man kan enligt annonsen vaxa hela ben, men även halva ben. Det är synd om människor som bara har halva ben, tänker jag.

Men sen blir det lurigt i annonsen. Brasiliansk vaxning, utlovas nämligen också. Men inom parantes läser jag, endast för kvinnor.
Det är en skrattretande annons som skulle kunna passa i vilket tokigt komisk program som helst.

Åter igen kan jag konstatera: verkligenheten överträffar alltid dikten

20 mars 2012

Hej kapitalist

torso1

Ja, jag vänder mig till dig som har lite för mycket pengar. Som inte vet vart du ska lägga dem. För inte vill du lägga dem i skatt ju.

Nä, köp nåt skruvat vettja! Turning Torso kan du lägga rabarber på.

Martin Mobergs betraktelser: Så var det dags - direktörslönerna igen

17 mars 2012

Ingen är förvånad…

 

jaha

Det behövs inga kommentarer när vi har ett parti och en statsminister som svarar på detta viset.

Sånt som de flesta av oss vetat om finns nu alltså svart på vitt. Hur sjuka, arbetslösa och pensionärer kunnat gå på bluffen om M är en gåta.

Nä, fy fan. Man blir bara förbannad och nu tar jag helg innan jag blir så arg att jag gör något jag kan komma att ångra.

http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-fixerad-av-jobben

Martin Mobergs betraktelser: Verklighetsfrånvända maranatamoderater i Örebro och soppköksköernas återkomst

Ett omvänt samhälle

Sossarnas fall i valet 2006 har ju genomlysts ur alla möjliga aspekter. Inte minst av sossar själva.
Men två punkter sticker ut ur den analys som jag gjort på egen hand.

Göran Perssons mantra: “Det går bra för Sverige.” Han använde det hela tiden. Och visst, det gick förbaskat bra för Sverige, men det saknades visioner för en framtid.
Punkt två: “Jobben blir ingen valfråga".” Det blev den och av en konstig anledning så fick högerblocket majoritet i valet 2006.

Lite av samma tongångar verkar man nu kunna läsa ut ur statsministerns olika tal i veckan som gått. Sen kommer han envist som en liten skällande tax hävda att arbetslösheten minskat. På många punkter har nu statsministern ingenting att komma med.

Inom högerblocket ser vi nu den hårda betongmuren börja krackelera allt mer. Detta samtidigt som statsministern själv kan kasta ur sig: oppositionen har inga alternativ.

Nja, vi får se Fredrik. Det är långt kvar till nästa val. Allt kan hända, det vet vi. Men att som du och dina gelikar köra med en omvänd Robin Hood-stil, borde stå alla och envar klart numera.
De som hade det bra fick det bättre med dig, Fredrik. De som hade det dåligt, fick det än sämre. Detta drabbar inte den politiska eliten i landet. De sitter säkert kvar och kan fortsätta lyfta sina arvoden utan att lyfta ett finger.
Trots att de slutat med politik!

Jag förvånas inte över att detta gjort att Sverige blir mer och mer ett hårdare klimat att leva i. I ett samhälle så måste alla vara med och bidra till välfärden. Det kan inte vara som nu att arbetslösa, sjuka och pensionärer ständigt ska få klä skott för att en elit ska få det bättre.

Inom idrott vet man att för få en elit måste man ha en bredd. Bredden i samhället är de svaga stora grupperna som ska mata eliten.
Dags att vi jämnar ut denna upp-och-ned-vända pyramid.

Martin Mobergs betraktelser: Om jobbens avgörande betydelse för valutgången om två år

Röda Berget: Kö för att forma moderaternas politik

15 mars 2012

Rätt titel på Tolgfors

Jaha, nu har vi äntligen en minister som får leva upp till sin titel. Jag tänker givetvis på försvarsministern. Nu måste han ju försvara sig på hur det ligger till med Saudiaffärerna.

Frågan är hur det ska kunna gå försvara något i denna frågan. Samtliga partier har en rejäl läxa att göra i ämnet. Inget parti kan svära sig helt fria från denna härvan. Men Tolgfors bär ett stort ansvar och hans tillkortakommanden i frågan är verkligen beklämmande.

Martin Mobergs betraktelser: Hemliga anteckningar via Hotmail, en duckande försvarsminister och ett solkat anseende

10 mars 2012

Grattis hockey-Blekinge!

krif

Blekinge är nu en gång för alla med i Sveriges hockeykarta. Tre lag från landets minsta län är nu med till den allsvenska kvalseriens omgångar.

Man kan bara förundras över detta hockeyunder. Eller vad säger du, Wikegård? också kallad för “Skrikegård”.

Allsvenska kvalserien:
Asplöven (Haparanda)
Borås HC
Karlskrona HK
KRIF Hockey (Kallinge)
Olofströms IK
Sundsvalls Hockey

Parodin Saudi

Ett mord har skett. Media möter polis i ärendet.

Dag 1:
Media: Hur gick mordet till?
Polis: Det finns inget mord.
Media: Men vi har ju sett den döde!
Polis: Vi har inga såna uppgifter.
Media: Ni var ju där med era gubbar.
Polis: Nä, vi kommer klargöra allt i en debattartikel under morgondagen.

Dag 2:
Polis: Ingen har pratat om något mord.
Media: Men varför finns då en död som blivit mördad?
Polis: Vi ser inte på saken med samma ögon.
Media: Men en är ju bevisligen död och bragts om livet.
Polis: Vi får hänvisa till sekretessen.

Dag 3:
Polis: Någon har dött. Vi visste det innan ni ens frågade, så det så.
Media: Men borde ni inte kunnat svara på våra frågor?
Polis: Vi hänvisar till sekretessen.
Media: Men då gjorde ni ju inte det. Ni visste ju inget!
Polis: Jo, jo vi visste. Men vi kunde inget säga. Och nu kan man säga att det som hänt är alla andras fel utom polisens.
Media: Intressant, på vilket sätt då?
Polis: Nja, det kan man inte svara så enkelt på. Men vi från polisens sida har under alla omständigheter inte gjort några fel alls.

Så skulle det kunnat låta. Men så låter det aldrig. Polisen är både smartare än en femteklassare och de i det där exportrådet.

8 mars 2012

Ryggradslösa människor

Jag tror aldrig jag varit med om något liknande. Affären med Saudiarabien börjar ju ta såna vändor att det blir löjligt.
Hur kan vuxna människor som vetat om det och dessutom fattat beslut i frågan, huka och ducka på detta ryggradslösa vis?

Ni som vill veta med om dessa märkliga turer ska givetvis ratta in den enda nyhetskanal som finns numera: radions P1. Där har man under dagen fått mycket fakta i ärendet och sen är det inte svårt dra sina egna slutsatser.

Man skäms ju över hur folk orkar ljuga och försöka hålla sig undan. Avgå allihopa, hade Lasse Anrell uppmanat. Nu gör jag det.

Människor som inte kan ta ansvar för sina egna beslut, borde omyndigförklaras. Det är tydligt att det även högt upp inom affärsvärld och bland de styrande finns stollar som just borde omyndigförklaras.

Mest skrämmande är att ingen av dem vågar gå ut och stå upp för det man visste.
- Ryggradslöst, sa Bull.
- Amöbor då, sa Bill.

Martin Mobergs betraktelser: Om det omöjliga i att både äta kakan och ha den kvar

SVD.se: FOI stod bakom bulvanen

SVD.se: Partierna informerade om vapenfabrik

SVD.se: Analys: Saudiaffären hotar bilden av regeringen

Hon har blitt sosse?

Filippa och Fredrik går skilda vägar. Nu funderar jag på om Filippa blivit lite sosse, nånstans långt där inne.

För är det inte så att hon fått ett blytungt uppdrag i att komma med nya reformer inom en rad av områden? Områden där regeringen tycks ha kört fast.

Jag tror det finns hopp för Filippa och att vi kan rädda henne från att ätas upp av moderaternas käftar.
Så, Filippa, lämna partiet. Gå en omskolningskurs till sjuksköterska, möt verkligheten istället. Sen kan du komma hem till mig och fika. Då ska vi prata riktig politik bland annat.

5 mars 2012

Så var de borta då…

Hallåandet i SVT är nu borta. Först var det SVT2, sen idag försvann de även ur SVT1.

catarina

Att gå och smånynna på textraden “…tänk att få sätta på flickorna på TV 2…” känns verkligen långt borta. Nu är det ju inte jag som författat raderna. De kommer från Per Gessle. Låten blev som alla andra ur Gyllene Tider en plåga.

Gyllene Tider ja. Nog känns det verkligen som att det var lite bättre förr. Då hade vi ju ingen borgerlig regering heller. Ta bort regeringen istället för hallåorna!

Martin Mobergs betraktelser: Jobbfrossa för Reinfeldt och en m-ledd minoritetsallians som slits sönder